Ταινίες στην τηλεόραση (4/3): Ο πεταλούδας, The Matrix, Rush

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (4/3).

Ταινίες στην τηλεόραση (4/3): Ο πεταλούδας, The Matrix, Rush

Στις 22:15 το Star θα προβάλει την ταινία «Ο πεταλούδας». Η επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον υπόκοσμο του Παρισιού, ο οποίος παγιδεύεται και κατηγορείται άδικα για έναν φόνο, που δεν διέπραξε.

Καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα διαβόητο, απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, με όποιο τίμημα, δημιουργεί μια απρόσμενη συμμαχία με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Έτος: 2017

Διάρκεια: 120 λεπτά

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ραμί Μαλέκ, Κρίστοφερ Φέρμπανκ

Σκηνοθεσία: Μάικλ Νόερ

Την ίδια ώρα το Open TV θα δείξει την ταινία «The Matrix». O Τόμας Άντερσον (Κιάνου Ριβς), υπάλληλος το πρωί και χάκερ το βράδυ, γίνεται μέλος μιας ομάδας ανταρτών του κυβερνοχώρου, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ένα εικονικό περιβάλλον και κηρύττουν πόλεμο σε αυτούς που τους ελέγχουν.

Έτος: 1999

Διάρκεια: 136 λεπτά

Σκηνοθεσία: Άντι Γουατσόφσκι, Λάνα (Λάρι) Βακόφσκι

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Κάρι-Αν Μος και Χιούγκο Γουίβινγκ.

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα το Star θα προβάλει την ταινία «Rush». Ο Βρετανός πλεϊµπόι Τζέιμς Χάντ, πιλότος της Formula 1 και ο μεθοδικός, σπουδαίος, αντίπαλός του, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα, δεν ήταν απλά δυο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δυο θρυλικά είδωλα, που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Παρακολουθώντας τις προσωπικές στιγμές της ζωής των δυο σούπερ σταρ, η κάμερα καταγράφει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους σε έναν κόσμο χωρίς εύκολες λύσεις και περιθώρια αστοχίας, όπου ένα μικρό και φαινομενικά αμελητέο λάθος, μπορεί πανεύκολα να στοιχίσει μια ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Έτος: 2013

Διάρκεια: 108 λεπτά

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ολίβια Γουάιλντ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Στέφεν Μάνγκαν

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ