Ταινίες στην τηλεόραση (1/2): Air force one, Είμαι το νούμερο τέσσερα, Tα παιδιά των ανθρώπων

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (1/2).

Ταινίες στην τηλεόραση (1/2): Air force one, Είμαι το νούμερο τέσσερα, Tα παιδιά των ανθρώπων

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Είμαι το νούμερο τέσσερα». Ο Νούμερο 4 είναι ο Τζον Σμιθ, ένας δεκαπεντάχρονος που αλλάζει διαρκώς τόπους διαμονής και ταυτότητες. Είναι ο τέταρτος από τους εννιά Γκάρντι που έφτασαν μυστικά στη Γη όταν ακόμα ήταν παιδιά μετά την καταστροφή του πλανήτη τους, του Λόριεν, από τους Μογκαντόριαν. Κάθε Γκάρντι αναπτύσσει μαγικές δυνάμεις όταν ενηλικιώνεται και εκπαιδεύεται από τον «Σεπάν», τον Φύλακά του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάκτηση του Λόριεν.

Ευτυχώς για τους Γκάρντι και τους Σεπάν τους, οι κάτοικοι του Λόριεν έχουν ανθρώπινη όψη, κι έτσι ο Τζον Σμιθ, μετά την τελευταία του μετακίνηση στο Οχάιο, πρέπει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο τοπικό λύκειο. Κι επειδή προσπαθεί να ζει τη ζωή του όπως όλοι οι έφηβοι, δεν αργεί να βάλει στο μάτι την όμορφη Σάρα αλλά και να μπει στο στόχαστρο του Μαρκ, του αρχηγού της ομάδας ράγκμπι του σχολείου και πρώην φίλου της Σάρα.

Στις 23:00 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Air force one».Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία.

Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας Αμερικανών και Ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του.

Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Έτος: 1997

Διάρκεια: 114 λεπτά

Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα το Star θα προβάλει την ταινία «Τα παιδιά των ανθρώπων». Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία.

Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο, που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Προστατεύει την τελευταία ελπίδα για τη συνέχεια της ανθρωπότητας, μία έγκυο γυναίκα, που θα γίνει αντικείμενο ερευνών από τους επιστήμονες.

Έτος: 2006

Διάρκεια: 97 λεπτά

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζουλιάν Μουρ, Μάικλ Κέιν

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν