Ταινίες στην τηλεόραση (25/1): Οι εκδικητές, Το καρφί, Κόκκινος δράκος

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (25/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (25/1): Οι εκδικητές, Το καρφί, Κόκκινος δράκος

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Το καρφί». Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Έτος: 2013

Διάρκεια: 112 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον, Τζον Μπέρνθαλ

Στις 23:00 o Alpha θα δείξει την ταινία «Οι εκδικητές». Ο Νικ Φιούρι είναι ο διευθυντής του διεθνούς οργανισμού S.H.I.E.L.D., που ως αποστολή του έχει την ασφάλεια του πλανήτη και την υπεράσπισή του από εξωτερικές επιθέσεις. Όταν ο σατανικός Λόκι και η φάλαγγα των εξωγήινων δυνάμεών του απειλήσουν ευθέως αυτήν την ασφάλεια, ο Νικ Φιούρι θα χρειαστεί την αφρόκρεμα της παγκόσμιας δύναμης ισχύος για να τον αποτρέψει. Πώς να συντονίσει όμως κανείς ένα τέτοιο σώμα υπερ-ηρώων, που ο καθένας πιστεύει ότι είναι ικανός για τα πάντα από μόνος του; Πώς να πείσει κανείς τον Iron Man να συνεργαστεί με τον Hulk ή τον Captain America με τη Μαύρη Χήρα, χωρίς να κινδυνέψει ο πλανήτης από την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη δύναμή τους;

Ταινία-ορόσημο στο σύμπαν των ταινιών φαντασίας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου οι ήρωες της Marvel συνυπάρχουν στην ίδια ταινία! Ό,τι ακολούθησε ήταν αναμενόμενο: η ταινία με το μεγαλύτερο εισπρακτικό άνοιγμα εβδομάδας όλων των εποχών, πέμπτη ταινία σε αριθμό εισπράξεων παγκοσμίως στις λίστα με τα μεγαλύτερα blockbusters (πάνω από 1,5 δις δολάρια), αλλά και πολλά άλλα ρεκόρ. Η ταινία ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ενώ διεκδίκησε πλήθος βραβείων, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε το Όσκαρ ειδικών εφέ.

Έτος: 2012

Διάρκεια: 129 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέρεμι Ρένερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Πολ Μπέτανι

Στις 01:30 το Star θα προβάλει την ταινία «Κόκκινος δράκος». Η σύλληψη του διαβόητου Χάνιμπαλ Λέκτερ παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του. Έτσι, αμέσως μετά, ο Γουίλ Γκράχαμ, ειδικός ερευνητής του FBI βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφος του Γουίλ, τον επαναφέρει στην ενεργό δράση για την επίλυση μιας ακόμη μακάβριας υπόθεσης. Αυτή τη φορά, τα μέλη δύο οικογενειών βρέθηκαν διαμελισμένα και υπαίτιος είναι ένας serial killer με το παρατσούκλι «Νεράιδα των δοντιών».

Ο Γουίλ ξεκινά τις έρευνες όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως, για να συλλάβει τελικά τον δολοφόνο, χρειάζεται τη βοήθεια του Χάνιμπαλ.

Έτος: 2002

Διάρκεια: 115 λεπτά

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Έντουαρντ Νόρτον, Ραλφ Φάινς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Έμιλι Γουάτσον, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Σκηνοθεσία: Μπρετ Ράτνερ