Lupin, Family Business, Call my agent: Η ψυχή της Γαλλίας στο Netflix

Στο Νetflix η Γαλλία αντεπιτίθεται... Τρεις σειρές για συνδρομητικό... Όσκαρ!

Lupin, Family Business, Call my agent: Η ψυχή της Γαλλίας στο Netflix

Ζούμε την μετασινεμά εποχή, όπου συνδρομητικοί κολοσσοί απορροφούν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής στην έβδομη τέχνη κονσερβοποιώντας όσα θα θέλαμε να δούμε σε κινηματογράφο και τηλεόραση σε μια οικογενειακή συσκευασία. Και σε αυτό το καινούργιο μικροσύμπαν του θεάματος, φυσικά, τον πρώτο λόγο τον έχει η Αγγλική γλώσσα και η α λα Αμέρικα θέαση του κόσμου.

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που η Ευρώπη θυμίζει σε όλους ότι ξέρει πώς να κάνει τη διαφορά. Η ευχάριστη έκπληξη έρχεται το τελευταίο διάστημα από τη Γαλλία. Η γαλλική γλώσσα, η νοοτροπία ενός λαού που συνδυάζει ισορροπημένες δόσεις χιούμορ, αισθητικής και τρυφερότητας αποτυπώνεται σε τρεις σειρές που "σπάνε ταμεία", έστω και αν το netflix επιμένει να τις εμφανίζει με αγγλόφωνους υπότιτλους. Κάθε μια από αυτές τις σειρές έχει τη δική της αφηγηματική λογική, τον δικό της ρυθμό, τη δική της θεώρηση των πραγμάτων.

Την μεγαλύτερη αίσθηση έχει κάνει ίσως ο Lupin που συνομιλεί με τον κλασικό χαρακτήρα της αστυνομικής λογοτεχνίας Αρσέν Λουπέν σε ατμόσφαιρα θρίλερ αλλά αξίζει κανείς να δει με το ίδιο ενδιαφέρον και τις άλλες δύο. Στο Family business μια οικογένεια Γαλλοεβραίων διολισθαίνει γλυκά στην παρανομία με την ελπίδα ότι η κάνναβις θα νομιμοποιηθεί επιτέλους από τη Γαλλική πολιτεία. Οι καταστάσεις που δημιουργούνται βγάζουν αβίαστο γέλιο, ενώ ταυτόχρονα οι συνεχείς ανατροπές ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

Στις 21 Ιανουαρίου έρχεται στο Netflix ο τέταρτος κύκλος της σειράς Call my agent, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα πολλούς συνδρομητές οι οποίοι απόλαυσαν τα προηγούμενα επεισόδια. Στην κοινωνία του θεάματος αντίθετα ίσως από ό,τι νομίζουμε τα πάντα είναι ανθρώπινα. Ατζέντηδες, καλλιτέχνες, κοινό και παραγωγοί διασταυρώνονται σε μια σειρά που δεν έχει ίχνος υπερβολής στον τρόπο που παρουσιάζει τα πράγματα.

Ώρα για netflix α λα Γαλλικά....