Ταινίες στην τηλεόραση (17/1): Η κυρά μας η μαμή, Το συμβάν, Inferno

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (17/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (17/1): Η κυρά μας η μαμή, Το συμβάν, Inferno

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την «Η κυρά μας η μαμή». Ο Λυκούργος, γιατρός του ΙΚΑ, βγαίνει στη σύνταξη και πηγαίνει, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, να εγκατασταθεί στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου σκοπεύει να ανοίξει ιατρείο. Στο χωριό, όμως, φοβερός αντίπαλος του γιατρού είναι η μαμή, που ασκεί και την ιατρική επιστήμη, ανάγοντας όλα τα περιστατικά σε… μάτιασμα!

Έχει πείσει τους πάντες πως ό,τι και να έχει κανείς δεν είναι παρά μάτιασμα, που η ίδια πρέπει να ξεματιάσει με τις γνώσεις της - επί πληρωμή, φυσικά. Η μαμή έχει κι ένα γιο, που σπουδάζει στην Αθήνα ιατρική. Το ειδύλλιο μεταξύ της κόρης του Λυκούργου και του γιου της μαμής πλέκεται, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα συμπεθεριάσουν αυτοί οι δύο άσπονδοι εχθροί.

Έτος: 1959

Διάρκεια: 74 λεπτά

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Την ίδια ώρα το Mega θα δείξει την ταινία «Inferno». Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς).

Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Έτος:2016

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν

Διάρκεια: 121 λεπτά

Στις 23:00 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Το συμβάν». Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ, μαζί με τη γυναίκα του και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Έτος: 2008

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Σενάριο: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ηθοποιοί: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν

Διάρκεια: 82 λεπτά