Ταινίες στην τηλεόραση (16/1): Ο μπακαλόγατος, Οι υπηρέτριες, Το γυάλινο σπίτι

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (16/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (16/1): Ο μπακαλόγατος, Οι υπηρέτριες, Το γυάλινο σπίτι

Στις 21:50 ο Alpha προβάλει την ταινία «Οι υπηρέτριες». Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν.

Έτος: 2011

Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ

Σενάριο: Τέιτ Τέιλορ (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Κάθριν Στόκετ)

Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ, κ.α.

Διάρκεια: 133 λεπτά

Στις 22:50 το Star θα δείξει την ταινία «Ο μπακαλόγατος». Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Έτος: 1963

Διάρκεια: 81 λεπτά

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο ΣΚΑΪ θα προβάλει την ταινία «To γυάλινο σπίτι». Όταν οι γονείς της Ρούμπι και του Ρετ Μπέικερ σκοτώνονται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, την φροντίδα τους αναλαμβάνουν η 'Εριν και ο Τέρι Γκλας, οι καλύτεροι φίλοι των γονιών τους. Το ζευγάρι υπόσχεται στα δυο παιδιά μια πλουσιοπάροχη και ευχάριστη ζωή στην Καλιφόρνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακομίσουν στην έπαυλη της οικογένειας Γκλας στο Μαλιμπού.

Οι νέοι κηδεμόνες μοιάζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις υλικές ανάγκες των παιδιών, αλλά το μόνο περίεργο γεγονός είναι ότι μοιράζονται την ίδια κρεβατοκάμαρα σε ένα σπίτι πολλών δωματίων. Φαινομενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η Ρούμπι όμως, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο 'Εριν και η Τέρι απέχουν πολύ από την εικόνα των ιδανικών κηδεμόνων. Οι υποψίες της άραγε, έχουν βάση ή αποτελούν αποκύημα της φαντασίας μιας έφηβης με επαναστατικές διαθέσεις; Μέχρι να βεβαιωθεί η Ρούμπι, πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί ό,τι δεν βλέπεις μέσα στο σπίτι των Γκλας, μπορεί να σε σκοτώσει.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Σακχάιμ

Πρωταγωνιστούν: Λίλι Σομπιέσκι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νταϊάν Λέιν

Έτος: 2001