Ταινίες στην τηλεόραση (14/1): Αντιρρησίας συνείδησης, Το τελεσίγραφο του Μπορν

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (14/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (14/1):  Αντιρρησίας συνείδησης, Το τελεσίγραφο του Μπορν

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Αντιρρησίας συνείδησης». Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο.

Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση Αμερικανού στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 126 λεπτά

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ

Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον

Το ίδιο κανάλι στις 23:50 θα δείξει την ταινία «Το τελεσίγραφο του Μπορν». Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.

Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Έτος: 2007

Διάρκεια: 115 λεπτά

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζόαν Άλεν

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας