Λωποδύτης και τζέντλεμαν: Ο Αρσέν Λουπέν του Ομάρ Σι είναι φρεσκαρισμένος με τον ιδανικό τρόπο

Παλιά και νέα εγκλήματα αναζητούν ενόχους στο «Lupin», τη γαλλική παραγωγή πέντε επεισοδίων του Netflix.

Λωποδύτης και τζέντλεμαν: Ο Αρσέν Λουπέν του Ομάρ Σι είναι φρεσκαρισμένος με τον ιδανικό τρόπο

Το «Lupin» ήρθε στο Netflix για να πνίξει σε Παρίσι και μυστήριο τη μελαγχολία του τέλους των γιορτών (της αρχής της χρονιάς; ό,τι θέλετε).

Καθόλου διασκευή των μυθιστορημάτων του Μορίς Λεμπλάν των αρχών του περασμένου αιώνα, με ήρωα τον «αριστοκράτη λωποδύτη» Αρσέν Λουπέν, το «Lupin» είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής στον ήρωα και τα... αμφιλεγόμενα ιδανικά του, στη σχολή του γαλλικού policier, αλλά κι ένα διακριτικό, καμουφλαρισμένο σε θρίλερ, σχόλιο για την ταξική και φυλετική ανισότητα στην Ευρώπη

Κεντρικός ήρωας είναι ο Ασάν Ντιοπ, με την τεράστια, γοητευτική μορφή του Ομάρ Σι (ο οποίος, να το πούμε, ρεαλιστικά δεν θα περνούσε ποτέ απαρατήρητος). Ο Ασάν μεγάλωσε με τον πατέρα του, μετανάστες από την Αφρική κι από εκείνον ρούφηξε το θαυμασμό για τον Αρσέν Λουπέν, που μπορούσε να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε και να μην γίνεται ποτέ αντιληπτός και να πετυχαίνει, έτσι, τις μεγαλύτερες ληστείες, αλλά πάντα με μια απόχρωση ιδιοσυγκρασιακής δικαιοσύνης. Ο Ασάν είναι τώρα άνεργος, πατέρας ενός μικρού γιου, σε διάσταση (αλλά με αγάπη) από την πρώην γυναίκα του που υποδύεται γλυκύτατα η Λιντιβίν Σανιέ. Ομως ο Ασάν γνωρίζει ότι η πλούσια οικογένεια στην υπηρεσία της οποίας δούλευε ο πατέρας του, τον ενέπλεξε σ' ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει και που κόστισε τη ζωή του.

Ο Ασάν, τώρα, είναι όχι μόνο αποφασισμένος, αλλά κι έτοιμος να εκδικηθεί. Ο ιστός αυτής της εκδίκησης θα συνδέσει μια θεαματική ληστεία ενός κολιέ αμύθητης αξίας, την έκθεση των εγκλημάτων της πλούσιας οικογένειας στην υφήλιο, ενώ, σε παράλληλες δράσεις, θα παρακολουθήσουμε flash backs στην παιδική ζωή του Ασάν, την έρευνα της αστυνομίας για τους ενόχους της ληστείας, ενός ιδιαίτερα παρατηρητικού αστυνομικού που αγγίζει την επιφάνεια της αλήθειας, την ιστορία μιας ακτιβίστριας δημοσιογράφου που ποτέ δεν αποκαλύπτει τις πηγές της και την προσπάθεια του Ασάν όχι μόνο να δικαιώσει τον πατέρα του, αλλά και να κερδίσει την αγάπη του γιου του.

Μέσα στην πολυτέλεια της γαλλικής μεγαλοαστικής τάξης και στο σκοτάδι των βιοποριστών, με μια διαρκή λάμψη παλαιού τύπου αλλά σ' ένα σενάριο απόλυτα μοντέρνο, ξεκινώντας μ' ένα θεαματικό heist και τελειώνοντας μ' ένα χαρακτηριστικό cliff hanger, το «Lupin» είναι εδώ για να αναδείξει την αξία του... καμουφλάζ, αλλά και να θυμίσει ότι κάποιοι άνθρωποι περνούν, έτσι κι αλλιώς, απαρατήρητοι στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις

Πηγή: flix