Ταινίες στην τηλεόραση (10/1): Για ποιον χτυπά η κουδούνα, Thor, Βaby driver

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (10/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (10/1): Για ποιον χτυπά η κουδούνα, Thor, Βaby driver

Στις 21:00 το Star θα δείξει την ελληνική ταινία «Για ποιον χτυπά η κουδούνα». Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούσαν δανεικά, αλλά κανείς δεν του τα επέστρεφε. Απ’ αυτή τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του, Κώστας, με ένα τέχνασμα.

Ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να... «αυτοκτονήσει». Ο Λαμπιρίκος, με μια μεγάλη πέτρα δεμένη στο λαιμό του, δήθεν πέφτει στη θάλασσα και για του λόγου το αληθές ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Συνεργοί τους στην απάτη, η γυναίκα του Απόστολου Φλώρα και η κόρη του Αλίκη.

Ο Κώστας κλείνει το αφεντικό του σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού του, απ’ όπου εκείνος βγαίνει μόνο με το συνθηματικό χτύπημα μιας κουδούνας. Ο υποτιθέμενος θάνατος του Λαμπιρίκου γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και οι πιστωτές σταματούν να τον πιέζουν, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Τελικά, η «υποδηματοποιία Λαμπιρίκου» σώζεται.

Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητάει να παντρευτεί τη χήρα Λαμπιρίκου, αλλά ο παμπόνηρος Κώστας «ανασταίνει» τον Τόλη και κερδίζει την Αλίκη, για χάρη της οποίας άλλωστε έκανε όσα έκανε.

Έτος: 1968

Διάρκεια: 82 λεπτά

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Την ίδια ώρα το Mega θα προβάλει την ταινία «Baby driver». Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του.

Η δράση «χορογραφείται» πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.

Έτος: 2017

Διάρκεια: 112 λεπτά

Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ

Πρωταγωνιστούν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες

Στις 22:50 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Thor». Ο Θορ, ο Βίκινγκ ήρωας της μυθικής Άσγκαρ, οδηγείται στην εξορία από τον πατέρα του, θεό Οντίν, λόγω της αλαζονείας του να ανοίξει πόλεμο με τους Παγωμένους Γίγαντες, τους αιώνιους εχθρούς του. Ως τόπος εξορίας του ορίζεται η Γη, όπου χωρίς μνήμη πια του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Έχοντας τώρα εξοικειωθεί με τους θνητούς, σύντομα θα ερωτευτεί την Τζέιν Φόστερ, μια γοητευτική επιστήμονα, που θα τον βοηθήσει να χρησιμοποιεί την ακατανίκητη δύναμή του μόνο για καλό. Όταν όμως, οι αιώνιοι εχθροί από τα σκοτεινά βάθη του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους, με σκοπό την ανακατάληψη της μυθικής Άσγκαρ, τα πράγματα θα πάρουν μια άλλη τροπή.

Έτος: 2011

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Σενάριο: Άσλεϊ Έντουαρντ Μίλλερ, Ζακ Στεντζ, Ντον Πέιν

Ηθοποιοί: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Κολμ Φιόρι, Ρέι Στίβενσον, Κατ Ντένινγκς, Ρενέ Ρούσο.