Ταινίες στην τηλεόραση (5/12): Η μορφή του νερού, Ο δρόμος της απώλειας

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (5/12).

Ταινίες στην τηλεόραση (5/12): Η μορφή του νερού, Ο δρόμος της απώλειας

Στις 22:15 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Η μορφή του νερού». Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962.

Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Mισή ώρα μετά τη μεσάνυχτα ο ΣΚΑΪ θα δείξει την ταινία «Ο δρόμος της απώλειας». Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, εκτελεστής της ιρλανδικής μαφίας και δεξί χέρι του «ευυπόληπτου» Τζον Ρούνι, προσπαθεί να σώσει το γιο του - μοναδικό επιζώντα από το σφαγιασμό της υπόλοιπης οικογένειάς του - και να εκδικηθεί τη συμμορία του αφεντικού του που ευθύνεται γι' αυτό το έγκλημα.