The Midnight Sky: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει με ταινία στο Netflix

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει με ταινία στο Netflix - Το νέο διαστημικό έπος, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα τον Δεκέμβριο. Bασισμένη στο μπεστ-σέλερ Good Morning, Midnight.

The Midnight Sky: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει με ταινία στο Netflix

Μετά από πολύ καιρό, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την ταινία «The Midnight Sky» του Netflix, στην οποία και πρωταγωνιστεί!

Το διαστημικό έπος του 59χρονου ηθοποιού –καθώς περί ταινία επιστημονικής φαντασίας πρόκειται- θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα η επερχόμενη ταινία είναι βασισμένη στο μπεστ-σέλερ βιβλίο της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον με τίτλο «Good Morning, Midnight» που κυκλοφόρησε το 2016.

Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετε να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος του sci-fi δεν είναι άγνωστο για τον διάσημο ηθοποιό. Οι περισσότεροι σίγουρα τον θυμάστε να πρωταγωνιστεί στο «Solaris» του Στίβεν Σόντεμπεργκ αλλά και στο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν. Τα γυρίσματα του φιλμ ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν το lockdown.

The Midnight Sky – Netflix

Όσον αφορά την υπόθεση, η ιστορία τοποθετείται στο 2049. Ο Κλούνεϊ υποδύεται τον Όγκουστιν, έναν μεσήλικα καρκινοπαθή επιστήμονα ο οποίος έχει παραμείνει μόνος σε μια αποστολή στην Αρκτική. Δεσμεύεται να αποτρέψει μια ομάδα αστροναυτών της NASA που έχουν αποκοπεί στο διάστημα και συγκεκριμένα στον πλανήτη Δία, να επιστρέψουν στη Γη. Όλα αυτά καθώς μια παγκόσμια καταστροφή έχει αφανίσει την ανθρωπότητα (τη λες και προφητική, δεν νομίζετε; ).

Μοναδικοί επιζώντες είναι ο επιστήμονας και ένα νεαρό κορίτσι. Την ίδια στιγμή, η ομάδα των αστροναυτών έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς της μπελάδες όταν κάνουν μια αναγκαστική παράκαμψη κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στη Γη. Στην ταινία συμμετέχουν ακόμα οι: Φελίσιτι Τζόουνς, Κάιλ Τσάντλερ και Ντέιβιντ Ογιέλογιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Vanity Fair μιλώντας για το νέο του πρότζεκτ «είναι σαν το Gravity (Interstellar και Ad Astra) να συναντά το The Revenant του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου». Βέβαια αυτή η αναφορά από τον ηθοποιό, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το σενάριο του «The Midnight Sky» φέρει την υπογραφή του Μαρκ Λ. Σμιθ, σεναριογράφου του «The Revenant» (Η Επιστροφή). Στην παραγωγή συναντάμε τον Γκραντ Χέσλοβ.

«Εκεί δεν υπάρχουν βορράς, νότος, ανατολή, δύση. Δεν υπάρχει πάνω και κάτω. Αυτό σημαίνει πως τα πάντα είναι πάνω και ταυτόχρονα κάτω. Για αυτό ήταν αρκετά δύσκολο το κομμάτι με την κάμερα, καθώς προσπαθούσα να την γυρίζω διαρκώς καταργώντας αυτή τη σταθερά που έχουμε στη Γη που λέγεται βαρύτητα», εξηγεί ο Κλούνεϊ σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα διδάγματα που έχει πάρει από τον Κουαρόν.

Τζορτζ Κλούνεϊ – Netflix

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι η επερχόμενη ταινία επιτέλους φέρνει τον Κλούνεϊ και πάλι στην οθόνη μας. Αν εξαιρέσει κανείς την εμφάνισή του στα διαφημιστικά σποτ γνωστής μάρκας καφέ. Η τελευταία φορά που τον απολαύσαμε κινηματογραφικά ήταν πριν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, στην ταινία της Τζόντι Φόστερ «Money Monster» (Το Παιχνίδι του Χρήματος) το 2016. Παράλληλα, η πιο πρόσφατη σκηνοθετική του απόπειρα ήταν το 2017 στο φιλμ «Suburbicon» με τη σκηνοθετική υπογραφή των αδελφών Κοέν. Όσον αφορά το επερχόμενο « The Midnight Sky », περιμένουμε με αγωνία το πρώτο επίσημο τρέιλερ, μέχρι να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στη δημοφιλή συνδρομητική πλατφόρμα.

Πηγή: youfly