Ο Σορεντίνο αποθεώνει τον Μαραντόνα και ετοιμάζει ταινία με τίτλο «Το Χέρι του Θεού»

Ο Πάολο Σορεντίνο, λάτρης του Ντιέγκο Μαραντόνα, επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη Νάπολη, για τα γυρίσματα της ταινίας «The Hand of God» για λογαριασμό του Netflix.

Ο Σορεντίνο αποθεώνει τον Μαραντόνα και ετοιμάζει ταινία με τίτλο «Το Χέρι του Θεού»

Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός σκηνοθέτης μαζί με τον Λορέντζο Μιέλι για τη Fremantle και The Apartment Pictures.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα του σκηνοθέτη και η ομάδα υπόσχεται «μια προσωπική ταινία» που θα μεταφέρει τον Σορεντίνο, ο οποίος θα υπογράψει και το σενάριο, στην πατρίδα του, τη Νάπολη, όπου θα γίνουν τα γυρίσματα.

Η φράση «το χέρι του Θεού» («the hand of God») συνδέεται συνήθως με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος τη χρησιμοποίησε για να περιγράψει το γκολ του για την ομάδα της Αργεντινής εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.

Ο τίτλος της ταινίας μπορεί να είναι μια αναφορά στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ήταν χαρακτήρας στην ταινία «Youth» του 2015 του Πάολο Σορεντίνο.

Σε συνέντευξή του στο «Variety» το 2015, ο Ιταλός σκηνοθέτης είπε για τον θρύλο του ποδοσφαίρου: «Εκτός από όλα όσα έχω πει προηγουμένως για τον Μαραντόνα, έσωσε ακούσια τη ζωή μου. Έχασα τους γονείς μου όταν ήμουν 16 ετών σε ένα δυστύχημα με το σύστημα θέρμανσης σε ένα σπίτι στα ορεινά, όπου πάντα πήγαινα μαζί τους. Εκείνο το Σαββατοκύριακο δεν πήγα γιατί ήθελα να παρακολουθήσω τον Μαραντόνα και τον αγώνα της Νάπολι με την Έμπολι και αυτό με έσωσε».

«Είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα της επιστροφής στη Νάπολη είκοσι χρόνια μετά την πρώτη μου ταινία (''One Man Up'')», δήλωσε ο Σορεντίνο, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία με το «The Great Beauty» («Η Τέλεια Ομορφιά») το 2014.

«Το ''The Hand of God'' αντιπροσωπεύει για πρώτη φορά στην καριέρα μου μια προσωπική ταινία, ένα μυθιστόρημα διαμόρφωσης ταυτόχρονα ελαφρύ και επίπονο», είπε ο Σορεντίνο.

Σύμφωνα πάντως με όσα ανέφερε στο «Deadline» εκπρόσωπος του Netflix, η ταινία δεν θα έχει σχέση με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πηγή: in.gr