«Το κυνήγι της ευτυχίας»: Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ομάδα Nature Theater of Oklahoma συνεργάζεται με την ομάδα EnKnapGroup και παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260 «Το κυνήγι της ευτυχίας», ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για τον μύθο του αμερικάνικου ονείρου.

«Το κυνήγι της ευτυχίας»: Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι στο Φεστιβάλ Αθηνών

Μια παράσταση που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές στο εξωτερικό! Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για τον μύθο του αμερικανικού ονείρου, το κυνήγι της «ευτυχίας» και τον βίαιο δυτικό επεκτατισμό, που ξετυλίγεται μέσα σ΄ ένα θεότρελο σαλούν!

Οι Πάβολ Λίσκα και Κέλλυ Κόππερ, ιδρυτές της βραβευμένης με Όμπι ομάδας Nature Theater of Oklahoma, πραγματεύονται τον μύθο και την παρακαταθήκη του αμερικανικού ονείρου:

Μέσα σε ένα σαλούν, ένα μεξικανός μπάρμαν, ένας αυστριακός πωλητής, η αναπαράσταση μιας «ειρηνευτικής επέμβασης» στη Βαγδάτη, ένα μαγικό φίλτρο και χαρούμενοι όσο και ανατριχιαστικοί καουμπόικοι χοροί συνθέτουν ένα θεοπάλαβο σύμπαν, μια παρωδία των αμερικανικών κλισέ και των σπαγγέτι γουέστερν.

Το ιδρυτικό έγγραφο του Αμερικανικού κράτους, η περίφημη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ορίζει την «επιδίωξη της ευτυχίας» ως ένα από τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου, το οποίο οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να προασπίζουν.

Τι ορίζουμε όμως ως ευτυχία;

Σε ποιες σκοτεινές περιοχές την κυνηγά ο καθένας μας;

Σε ποια μακρινά σύνορα θα περιπλανηθούμε για την ανακαλύψουμε; Μήπως η αναζήτησή της θα καταλήξει σε ένα ανίερο χολυγουντιανό μπλοκμπάστερ;

Το νεοϋορκέζικο Nature Theater of Oklahoma, που δανείζεται το όνομά του από το μυθιστόρημα Αμερική του Κάφκα, συνεργάζεται με έξι εκπληκτικούς χορευτές της διεθνώς αναγνωρισμένης σλοβενικής ομάδας EnKnapGroup και δημιουργεί ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για τον βίαιο δυτικό επεκτατισμό.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Pavol Liska, Kelly Copper

Ερμηνευτές: EnKnapGroup: Luke Thomas Dunne (Ηνωμένο Βασίλειο), Ida Hellsten (Σουηδία), Bence Mezei (Ουγγαρία), Lada Petrovski Ternovšek (Κροατία), Jeffrey Schoenaers (Βέλγιο), Ana Štefanec Knez (Σλοβενία)

Παραγωγή: EN-KNAP Productions

Συμπαραγωγή: Théâtre de la Ville, steirischer herbst

Φωτισμοί: Luka Curk

Κοστούμια: Katarina Škaper

Κοστούμια από: Atelje d.o.o.

Βοηθός σκηνοθέτη EnKnapGroup: Nohemi Barriuso

Σκηνική διεύθυνση: Luka Curk

Τεχνική διεύθυνση: Španski Borci – Τεχνική ομάδα EN-KNAP

Φωτογραφία – Βίντεο: Andrej Lamut

Εκτέλεση παραγωγής: Karmen Keržar

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιουμπλιάνα

Το πρόγραμμα EN-KNAP Productions έχει οικονομική υποστήριξη από τον Δήμο της Λιουμπλιάνας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβενίας

Ημερομηνία:

Από: 01/06/2018 Εως: 03/06/2018

Παρ., Σάβ., Κυρ.: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://greekfestival.gr/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox