«Το δαχτυλίδι της μάνας» με την C. for Circus στο Bios

Με αφορμή ένα ελληνικό έργο του 1898 για το θάνατο ενός ποιητή (Κώστα Κρυστάλλη), οι C. for Circus παρουσιάζουν “Το δαχτυλίδι της μάνας” του Γιάννη Καμπύση, σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη.

«Το δαχτυλίδι της μάνας» με την C. for Circus στο Bios

ΥΠΟΘΕΣΗ

Παραμονή Χριστουγέννων. Σε μία καλύβα κοντά στο δάσος ζει μία φτωχή οικογένεια: η μάνα και οι δυο της γιοι. Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο Ποιητής, βαριά άρρωστος, γνωρίζοντας πως έχει πλέον λίγη ζωή μέσα του, νοσταλγεί τα απάτητα βουνά του τόπου του, τους θρύλους της οικογένειάς του, τις Νεράιδες του Βουνού. Ταξιδεύει με τη φαντασία του κοντά τους, για να τον συντροφεύσουν τις τελευταίες του στιγμές και καρτερά να “σβήσει” στην ποδιά της αγαπημένης του. H μητέρα του, για να τον σώσει, αποφασίζει να πουλήσει τη μόνη περιουσία της οικογένειας, το δαχτυλίδι που κάποτε έδωσαν οι μοίρες στους προγόνους της, αν και γνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση είναι καταραμένη. Kάπου, κάποτε, σε μια Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θίασος: C. for Circus
Συγγραφέας: Γιάννης Καμπύσης
Σκηνοθεσία: Παύλος Παυλίδης
Πιάνο, νταούλι, ηλεκτρική κιθάρα, τρομπόνι, μελόντικα: C. for Circus
Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Αθανασία Κουρκάκη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Η ομάδα θεάτρου «C. for Circus» δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη από τον Κώστα Conie Ισαακίδη με σκοπό την αναζήτηση της θεατρικής δράσης μέσα από τα σώματα των ηθοποιών.

Ο Κώστας Κρυστάλλης ή Κρουστάλλης (1868-1894) ήταν ποιητής και πεζογράφος της Νέας Αθηναϊκής σχολής. Οι δύσκολες συνθήκες ζωής του είχαν αποτέλεσμα να προσβληθεί από φυματίωση. Πέθανε στις 22 Απριλίου του 1894 στην Άρτα. Ήταν μόλις 26 χρονών.

Ημερομηνία: 14 Οκτωβρίου 2019
Ώρα: 21.00
Εισιτήρια: 18 ευρώ
Στο Βios (Πειραιώς 84, Γκάζι)

πηγή: kalogrezart.gr