Η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» για πρώτη φορά στο θέατρο (vid)

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Ελληνικού κινηματογράφου, μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι.

Η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» για πρώτη φορά στο θέατρο (vid)

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, μετατρέπεται σε θεατρικό έργο υπό την αιγίδα του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, θα μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά, την αγαπημένη δραματική ταινία των '60s, στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Εάν δεν θυμάστε αυτό το δραματικό αριστούργημα δείτε εδώ:

Fun Fact: Η ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ στην κατηγορία της «Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας» και ήταν μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του χρυσού Ελληνικού κινηματογράφου με «κομμένα» σχεδόν 600.000 εισιτήρια!

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν θρυλικά ονόματα όπως: ο Νίκος Κούρκουλος, ο Μάνος Κατράκης, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Γιάννης Βόγλης, ο Φαίδων Γεωργίτσης, η Μαίρη Χρονοπούλου κ.α.

Όπως και στην ταινία, έτσι και στην θεατρική του μορφή το έργο μιλάει για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν τον περασμένο αιώνα μεταξύ κολίγων και τσιφλικάδων, όταν επιτέλους η Θεσσαλία ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1878. Τα χρόνια εκείνα, ο Θεσσαλικός Κάμπος είχε χωριστεί στα δυο εξαιτίας του αιτήματος να δοθεί γη στους ακτήμονες χωρικούς. Με την θεατρική διασκευή του έργου, γίνεται προσπάθεια για μια ποιοτική αναβίωση των γεγονότων που ακόμα και σήμερα «στοιχειώνει» τους Θεσσαλούς. Η παράσταση γέρνει περισσότερο προς το ιστορικό πλαίσιο των σκοτεινών αλλά συνάμα ελπιδοφόρων στιγμών.

Συντελεστές

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικά: Απόστολος – Φωκίων Βέττας
Κοστούμια – Κατασκευές: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Ρούλα Καραφέρη
Βοηθός σκηνοθέτης: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφία – Βίντεο: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Οσσα

Παίζουν (αλφαβητικά):

  • Θανάσης Ζέρβας
  • Ιωσήφ Ιωσηφίδης
  • Χρήστος Κορδελάς
  • Μαρσέλα Λένα
  • Δημήτρης Μαμιός
  • Αλέξανδρος Μουκάνος