Παρασκευή 22/2: Οι νέες παραστάσεις

Δείτε ποιες νέες παραστάσεις ανοίγουν την αυλαία τους στο θεατρόφιλο κοινό από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Παρασκευή 22/2: Οι νέες παραστάσεις

Τέσσερις νέες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Από το κλασικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν, μέχρι το σύγχρονο κοινωνικό σχόλιο των Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ, δείτε αναλυτικά τις νέες παραστάσεις από την Παρασκευή 22/2.

Dirty Granny Tales, του Σταύρου Μητρόπουλου

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Oι Dirty Granny Tales, μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης «Rejection», που παρουσίασαν το 2011 στο Badminton Theater με ένα διήμερο sold out, επιστρέφουν στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 4 μοναδικές εμφανίσεις. Τα «σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Burton και The Residents, όπως επίσης και από Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Η γιαγιά κάθισε ξανά στην παλιά κουνιστή πολυθρόνα με το λιγοστό φως από το τζάκι να φωτίζει το τσακισμένο της πρόσωπο. Φιγούρες ναρκωμένες από το παγωμένο της βλέμμα, την παρατηρούν με δέος και τρόμο, περιμένοντας να τους αφηγηθεί το επόμενο παραμύθι της. Ένα έργο εμπνευσμένο από την ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein σε σκηνοθεσία και μουσική Σταύρου Μητρόπουλου. Παίζουν: Σταύρος Μητρόπουλος, Θάνος Μητρόπουλος, Χριστίνα Συριοπούλου, Μιχάλης Κασβίκης.

Βρυκόλακες, του Ερρίκου Ίψεν

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει τους πασίγνωστους «Βρυκόλακες» του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Σε μια κοινωνία υποταγμένη σε απαρχαιωμένες ιδέες και ηθικές, η Έλεν Άλβινγκ προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να απαλλαγεί από οτιδήποτε στοιχειώνει τη ζωή της, προτείνοντας έναν εντελώς ριζοσπαστικό τρόπο ζωής απαλλαγμένο από ιδιότητες. Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος

«Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ύστερα από τη σαρωτική επιτυχία του «Φάουστ», η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να παρουσιάσει με τη δική της σκηνοθετική ματιά τον εμβληματικό «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ. Ο στρατιώτης Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ σε μία κρίση ζήλιας μαχαίρωσε την ερωμένη του και καταδικάστηκε σε θάνατο. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Έλενα Μαυρίδου, Σωτήρης Τσακομίδης, Χάρης Χαραλάμπους, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Στέλιος Θεοδώρου, Μάνος Πετράκης, Αγγελική Αναργύρου.

Μισά – μισά, των Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Το έργο των Καταλανών Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ «Μισά-μισά» παρουσιάζεται στο θέατρο Γκλόρια Μικρό σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, με τον Θανάση Δήμου και τον Θάνο Τοκάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Χουάν γύρω στα 50, με μια γυναίκα κτητική, μια επιχείρηση που βουλιάζει και μια σύνταξη που όλο και ξεμακραίνει, κι ο Κάρλος, στα 42 –γιοι μιας μητέρας που την προσέχει ο Κάρλος, την κάνει μπάνιο, τη χτενίζει…–, στα δύσκολα και οι δυο, με πολλά βιβλιάρια αλλά λίγες καταθέσεις κι ένα σπίτι που πρέπει να πουληθεί το γρηγορότερο, μια μακρά νύχτα γεμάτη ανομολόγητα μυστικά που βγαίνουν στο φως, καθώς διαπιστώνουν ότι η μητέρα τους –παρούσα στο έργο μόνο μέσα απ’ το κουδούνι που κάθε τόσο επιτακτικά χτυπάει απ’ το πλαϊνό δωμάτιο– μπορεί και πάλι να τη γλυτώσει, αρχίζουν να σκέφτονται ιδέες για να τη «βοηθήσουν». Δηλαδή να τη σκοτώσουν.