Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκεύης 11/1

Δείτε ποιες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία στο θεατρικό κοινό από την Παρασκευή 11/1

Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκεύης 11/1

Καληνύχτα μητέρα, της Μάρσα Νόρμαν

ΘΕΑΤΡΟ RADAR
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα» παρουσιάζεται στο θέατρο Radar σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη. Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η επιθυμία της Τζέσυ, όταν δηλώνει στην Μητέρα της, από την αρχή σχεδόν του έργου, ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά.Η Θέλμα, σοκαρισμένη, προσπαθεί να μεταπείσει την κόρη της, ενώ εκείνη από την πλευρά της, να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Μάνα και κόρη για πρώτη φορά στην ζωή τους, θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα ψέματα. Παίζουν: Μαρία Σκούντζου, Αναστασία Παπαστάθη.

Σκαλωσιά, της Μαριάννας Λιανού

ΘΕΑΤΡΟ TEMPUS VERUM-ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
Ένα σύγχρονο έργο για δύο πρόσωπα σε σκηνοθεσία Μαριάννας Λιανού και Άννα Χασιώτη. Δύο πρόσωπα κι ένα απελπισμένο σχέδιο. Να εισβάλλουν σε μια μικρή, δημοτική βιβλιοθήκη για να κλέψουν ένα χειρόγραφο. Ένα χειρόγραφο του εθνικού ποιητή του τόπου, που ανακάλυψαν ξεχασμένο μέσα στο άτακτο αρχείο της βιβλιοθήκης και σκοπεύουν να το πουλήσουν. Μια Σκαλωσιά το βασικό τους εμπόδιο. Παίζουν: Χαρά Τζόκα, Σταύρος Τσιτσόπουλος.

Ay, Carmela!, του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα

FAUST
Το βραβευμένο έργο του Ισπανού συγγραφέα Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα για τον ισπανικό εμφύλιο «Ay, Carmela!» παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Faust σε σκηνοθεσία Εσθέρ Αντρέ Γκονζάλες και μετάφραση Κωνσταντίνου Κυριακού. Παίζουν: Βαγγέλης Ανδρέου, Ελένη Ορνεράκη

Η Βιογραφία του Πατρογονικού, της Μάγκυς Κριθαρέλλη

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παρουσιάζει στην Αίθουσα Θεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Παίζουν: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος


Requiem: Ένα χορογραφικό πορτρέτο από τον Αλέξη Τσιάμογλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου Megaron Underground παρουσιάζεται στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, η περφόρμανς Requiem, a choreographed portrait του χορευτή, χορογράφου και video artist Αλέξη Τσιάμογλου και της κολεκτίβας RoughCut.