Οι θεατρικές πρεμιέρες της Πέμπτης 8/11

Δείτε ποιες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία απόψε (8/11) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι θεατρικές πρεμιέρες της Πέμπτης 8/11

Πέμπτη βράδυ με τέσσερις νέες προτάσεις που κάνουν πρεμιέρα στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με λένε Έμμα, του Duncan Macmillan

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
Η ομάδα Νάμα παρουσιάζει για πρωτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Με λένε Έμμα» του Duncan Macmillan, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Στο ρόλο της Έμμα η Μαίρη Μηνά. Ακόμα, παίζουν οι Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Καζανάς, Χάρης Τζωρτζάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος, Σοφία Κορώνη, Ιωάννα Τζίκα, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Έλενα Βακάλη.

Το Πείραμα, της Ζέτης Φίτσιου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Το θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου «Το Πείραμα», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για λίγες μόνο παραστάσεις. Παίζουν οι Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Πέτρος Λαγούτης, Φαίη Ξυλά, Μενέλαος Χαζαράκης

The Factory: Η κρυφή πλευρά του πολέμου στη Συρία, του Mohammad Al Attar

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Ο σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσαάντα και ο συγγραφέας Μοχάμαντ Αλ Άταρ, μέσα από το «The Factory» που θα παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, αποκαλύπτουν την κρυμμένη διάσταση του πολέμου στη Συρία, ερευνώντας μια πραγματική ιστορία. Με τους Lina Murad, Ramzi Choukair, Saed Al Ghefari, Mustafa Kur και Saleh Katbeh (μουσικός).

Γκέμμα, του Δημήτρη Λιαντίνη

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
Η Γκέμμα, ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης, μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Παίζουν οι Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Κρυσταλλία Κεφαλούδη Νατάσσα Μήττα και Γιώργος Νάκος.