«Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά» στο Μπάγκειον

Η «Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά» ξαναζωντανεύει στο Μπάγκειον από την Θεατρική Ομάδα 2510

«Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά» στο Μπάγκειον

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Μεξικάνας ζωγράφου Φρίντα Κάλο ξαναζωντανεύει στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, μέσα από την παράσταση «Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη, μόνο για δώδεκα παραστάσεις, από την Θεατρική Ομάδα 2510. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Χαρά Νικολάου και Τάσος Ράπτης.

Πρόκειται για μια μοναδική και πολύπλευρη εμπειρία σε ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν, καθώς η πραγματική τέχνη είναι πάντα σύγχρονη.

Η Φρίντα Κάλο είναι, ίσως, από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες μορφές. Το πρόσωπό της, πλέον, το βλέπουμε παντού. Παραμένει όμως, ουσιαστικά, άγνωστη. Μέσα από τους πίνακές της, η αποτύπωση του προσωπικού της πόνου, σωματικού και ψυχικού, φαίνεται να εκφράζει τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής. Δίπλα τους ο ερωτισμός της, η αντισυμβατική της ζωή, σαν ένα προ-μεταμοντέρνο βιωμένο μανιφέστο. Η Φρίντα Κάλο ζωντανεύει στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον-τοπόσημο της πόλης, στο ιστορικό Ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με τη Φρίντα, στο στέκι του Καφέ - Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Είναι λες και ο ίδιος ο χώρος αφηγείται.

Συντελεστές:

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης

Β. Σκηνοθέτη: Ανθή Χριστοθανοπούλου

Ερμηνεύουν: Χαρά Νικολάου, Τάσος Ράπτης

Χορογραφία: Αναστάσης Σβάρνας

Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρέας Ζαφείρης

Φωτογραφίες – Trailer: Mamalena Mpoi

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα 2510

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 6975535197, 6955540755, 6955445130.