Μαθήματα θεάτρου για όλους

Φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης από το Θέατρο Τέχνης.

Μαθήματα θεάτρου για όλους

Tο Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει κατά τη φετινή θεατρική περίοδο ένα πρωτότυπο φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης που θα υποδεχτεί κάθε ηλικίας φίλους και φίλες του Θεάτρου Τέχνης που επιθυμούν να καλλιεργήσουν την αγάπη, τη γνώση και τη σχέση τους με το θέατρο.

Στο νέο «Φυτώριο Τέχνης», οι ενδιαφερόμενοι/νες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη συναρπαστική ιστορία και φιλοσοφία του Θεάτρου Τέχνης αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή τόσο με τις παραστάσεις που απαρτίζουν το ρεπερτόριο της φετινής θεατρικής περιόδου όσο και τις θεματικές που θίγονται. Παράλληλα, τα μέλη του «Φυτωρίου» θα διδάσκονται τις βασικές αρχές της υποκριτικής όπως τις κληροδότησε ο Κάρολος Κουν και τις καλλιέργησαν οι νεότερες γενιές μαθητών του.

Το «Φυτώριο» φιλοδοξεί να γίνει ο χώρος όπου ο θαυματουργός «σπόρος» του θέατρου θα φυτεύεται και θα καλλιεργείται από το Θέατρο Τέχνης με φροντίδα, γνώση και υπευθυνότητα τόσο απέναντι στους τωρινούς όσο και στους μελλοντικούς θεατές αλλά και καλλιτέχνες. Αποτελεί επίσης το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών και τη δημιουργία μιας κοινότητας: τους «Φίλους και Φίλες του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν» που είμαστε όλοι και όλες εμείς που το αγαπάμε και το στηρίζουμε, είτε πάνω, είτε κάτω από τη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής περιόδου, τα μέλη του «Φυτωρίου», πέρα από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους καθηγητές/τριες της Δραματικής Σχολής αλλά και σταθερούς καλλιτεχνικούς συνεργάτες/ιδες του Θεάτρου Τέχνης.

Στο νέο «Φυτώριο Τέχνης», οι ενδιαφερόμενοι/νες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την συναρπαστική ιστορία και φιλοσοφία του Θεάτρου Τέχνης αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με παραστάσεις

Στη Δραματική Σχολή που κλείνει 82 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το μάθημα της υποκριτικής διδάσκουν φέτος οι (αλφαβητικά): Μυρτώ Αλικάκη, Κάτια Γέρου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Δημήτρης Καραντζάς, Λυδία Κονιόρδου, Φώτης Μακρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Περικλής Μουστάκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3603941 και 210 3222760 (Δευτέρα-Παρασκευή, 12:00-18:00)