Οι παραστάσεις στο Κηποθέατρο Παπάγου

Αρχαία τραγωδία και σύγχρονη κωμωδία στον ίδιο χώρο, στο Κηποθέατρο Παπάγου

Οι παραστάσεις στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού μας με την αρχαία τραγωδία πρόκειται να συνδυαστεί με μια σύγχρονη κωμωδία που υπόσχεται άφθονο γέλιο. Ο λόγος, φυσικά, είναι για την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή και το "Μέχρι τελικής πτώσεως" του Γιώργου Ηλιόπουλου, που βρίσκονται σε περιοδεία. Και τις δύο παραστάσεις θα τις απολαύσουμε στον μοναδικό ανοιχτό χώρο του Κηποθέατρου Παπάγου.

Μετά τις πυρετώδεις προετοιμασίες και τα εισιτήρια να εξαντλούνται, η "Ηλέκτρα" πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 3/7, με άλλη μία παράσταση στις 4/7 να αναμένει τους θεατές. Στο ρόλο της τραγικής ηρωίδας που υποδέχεται τον αδερφό της στο Άργος και μαζί εκδικούνται τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα για το φόνο του πατέρα τους θα είναι η Λένα Παπαληγούρα. Το καστ συμπληρώνεται από τους Στρατή Χατζησταματίου, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννη Παπαζήση, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε και τον Πάρη Λεόντιο. Τα μέλη του χορού είναι οι Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου και η Αρετή Τίλη.

Στον ίδιο χώρο, στις 30/6, θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τα θρυλικά Σφηνάκια ο Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Γιάννης Δρακόπουλος για το ξεκαρδιστικό "Μέχρι τελικής πτώσεως", σε σκηνοθεσία αλλά και κείμενο του πρώτου. Μαζί τους στη σκηνή θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, με την ομάδα να υποδύεται την παρέα τριών φίλων -διαφορετικών μεταξύ τους αλλά κολλητών εδώ και χρόνια- οι οποίοι τυχαίνει να ερωτευτούν την ίδια γυναίκα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: athinorama.gr