«Εκάβη» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

Η τραγωδία «Εκάβη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Δάσους στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, συμμετέχοντας στις θεατρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δάσους και στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

«Εκάβη» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

Ένας πολυμελής θίασος εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών και η νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου, που πραγματοποιήθηκε ειδικά για την παράσταση, είναι οι πυλώνες του εγχειρήματος.

Η Εκάβη, που υποδύεται η Ελένη Κοκκίδου, στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από αυτό το σημείο, από αυτό που έχουμε ξεχάσει, τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.

Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Άκης Σακελαρίου, Μαρίνα Καλογήρου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηλεάννα Μπάλλα, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ερρίκος Μηλιάρης και Θανάσης Κουρλαμπάς.

Περισσότερα για την παράσταση εδώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ VIVA.GR: https://www.viva.gr/tickets/theater/ekabi-io-boulgaraki/

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 20€, Μειωμένο*: 17€ (Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών, Παιδικό από 6 έως 12 ετών), ΑΜΕΑ (με κινητικά προβλήματα) δωρεάν. (Οι συνοδοί ΑΜΕΑ πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο)