Η νέα δουλειά του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας θα σκηνοθετήσει ενόψει της επόμενης θεατρικής σεζόν το «Μικρά συζυγικά εγκλήματα» 

Η νέα δουλειά του Σωτήρη Τσαφούλια

Μετά τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις «Αινιγματικές παραλλαγές» (που συσκηνοθέτησε με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη) και «Ο επισκέπτης», ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί ένα ακόμη έργο του Γάλλου συγγραφέα, Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ. Πρόκειται για το «Μικρά συζυγικά εγκλήματα» ένα έργο όπου, όπως και στις "Αινιγματικές παραλλαγές", ένας άνθρωπος ανακαλύπτει τον άπειρα μυστηριώδη χαρακτήρα ενός άλλου. "Η διαφορά στα δύο έργα είναι ότι, στις "Αινιγματικές παραλλαγές", ο χαρακτήρας έρχεται αντιμέτωπος με την καταστροφή ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του ενώ, στα "Μικρά συζυγικά εγκλήματα", η διαύγεια του χαρακτήρα του ενός του δίνει την δυνατότητα να αποδεχτεί τον άλλον και να δημιουργήσουν μια σχέση που είναι βέβαιη μέσα στην αβεβαιότητα του έρωτα", σημειώνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο συγγραφέας εστιάζει στην αρχετυπική σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού και θέτει διαχρονικά και υπαρξιακά ερωτήματα που αφορούν στην έγγαμη συνύπαρξη: "Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ’ όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών".

Τη μετάφραση υπογράφει η Λουίζα Μητσάκου και στους ρόλους των δύο συζύγων θα πρωταγωνιστήσουν η Ναταλία Τσαλίκη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος. Τα σκηνικά είναι του Δημήτρη Πολυχρονιάδη, τα κοστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου, η μουσική του Χρήστου Θάνου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Μικρό Άνεσις.

Πηγή: athinorama.gr