Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο Vault παίζει μόνος του σαν ολόκληρος θίασος

Δύο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη βρίσκουν  στο πρόσωπο του Δημήτρη Φραγκιόγλου τον ιδανικό εκφραστή τους.

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο Vault παίζει μόνος του σαν ολόκληρος θίασος

Ο Γουόλτερ Μίττυ, δραπετεύει από την ανούσια, μονότονη και βαρετή καθημερινότητά του, μόνο όταν μεταμορφώνεται σε πρωταγωνιστή των ονειροπολήσεών του. Η πραγματικότητα με τη φαντασία συγχέονται σε ένα συναρπαστικό σκηνικό.

Ο Πανηγυρικός είναι μια πικρή κωμωδία. Ο Δήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής πόλης την περίοδο της δικτατορίας, με το στίγμα του μη αιρετού, εκφωνεί τον πανηγυρικό μιας λαμπρής μέρας που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ο ευερέθιστος χαρακτήρας του και οι ενοχές του τον οδηγούν στην κατάρρευση και τη γελοιοποίησή του.

Τα δύο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη βρήκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Φραγκιόγλου τον ιδανικό εκφραστή τους. Ο καλός ηθοποιός αποδεικνύει το χάρισμά του δημιουργώντας χώρο για παράλληλους ρόλους έστω και αν αυτοί δεν προβλέπονται από τον συγγραφέα. Τόσο η σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου όσο και η εξωστρεφής ερμηνεία του Φραγκιόγλου πολλαπλασιάζουν τις φωνές και τις παρουσίες στον φαντασιακό κόσμο των δύο μονόλογων και δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα φαντασίας και πραγματικότητας.

Το αποτέλεσμα της παράστασης είναι ένας θρίαμβος αφαιρετικού σκηνικού αλλά και εξωστρέφειας έτσι ώστε να πλουτίζει ο μικρός αλλά λειτουργικός χώρος του Vault με νοερές υπάρξεις, με αντιθέσεις και ανθρώπινες σχέσεις που καταγράφονται απευθείας στη συνείδηση του θεατή.

Η ερμηνεία του Δημήτρη Φραγκιόγλου μας θυμίζει το μεγάλο προτέρημα του ηθοποιού που δεν είναι άλλο από τη γενναιοδωρία, η οποία καθιστά τους θεατές μέλη ενός ιδεατού θιάσου.

Κείμενο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη

Πρωτότυπη μουσική: Μαρία Βουμβάκη

Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά

Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κερολάρη

Παραγωγή: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ – ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου