«Σεσουάρ για δολοφόνους», αβίαστο γέλιο με συμμετοχή του κοινού

Η διαδραστική παράσταση του Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Λαμπέτη, δίνει αβίαστο γέλιο. Η κριτική για το «Σεσουάρ για δολοφόνους»

«Σεσουάρ για δολοφόνους», αβίαστο γέλιο με συμμετοχή του κοινού

ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ: Ένα διαδραστικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με στοιχεία stand up comedy.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννης Απέργης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Χάρης Χιώτης, Αρετή Πασχάλη, Ζήσης Ρούμπος.

Μια παράσταση γνωστή στο ευρύ κοινό, καθώς παίζεται διεθνώς σε πολλές θεατρικές σκηνές, αλλά ταυτόχρονα και στη χώρα μας έχει ανέβει πριν από είκοσι χρόνια και έχει διαρκέσει σχεδόν μια δεκαετία, επανήλθε από πέρσι στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Στο διαμέρισμα πάνω από ένα κομμωτήριο γίνεται ένας φόνος. Ύποπτοι είναι όλοι: Οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο αλλά και οι πελάτες του. Καθένας έχει κάτι να κρύψει και όλοι λένε ένα τουλάχιστον ψέμα.

Το κοινό παρακολουθεί με προσοχή το πρώτο μέρος του έργου, το οποίο είναι ήδη εξαιρετικά αστείο, καθώς πρόκειται για ένα κωμικό κείμενο ενώ οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν στοιχεία παντομίμας που προκαλούν το εύκολο γέλιο.


Στο δεύτερο μέρος, επιφυλλάσσεται στο κοινό μια έκπληξη: Καλείται να συμμετέχει ενεργά και διαδραστικά στο έργο. Κάθε θεατής μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις που θέτει ο εξαιρετικά έμπειρος stand up comedian Δημήτρης Μακαλιάς που ενσαρκώνει το ρόλο του αστυνομικού που διερευνά το φόνο. Το κοινό καλείται να θέσει ερωτήσεις, να απαντήσει σε ερωτήσεις, να κάνει παρατηρήσεις για να διαλευκανθεί το έγκλημα, ακόμη και να ανέβη στη σκηνή για αναπαράσταση. Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, καθώς κάθε μέρα ο δολοφόνος είναι άλλος, ανάλογα με το εκάστοτε κοινό που τελικώς ψηφίζει το δολοφόνο ως κοινή γνώμη. Οι ηθοποιοί έχουν πολύ δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να επιδείξουν ταλέντο αυτοσχεδιασμού ανάλογα με την εξέλιξη της πλοκής που ορίζει το κοινό. Είναι όμως όλοι απίστευτα ταλαντούχοι. Δεν είναι τυχαίο που το θέατρο είναι συνεχώς γεμάτο: Έχουμε ανάγκη από το αβίαστο γέλιο και η παράσταση αυτή μας το παρέχει απόλυτα.