ΜΠΛΟΥ: Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις

ΜΠΛΟΥ! Στο θέατρο 104 στο Βlack Box, Ευμολπιδών 41 στο Κεραμεικό, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:15 μμ.

    ΜΠΛΟΥ: Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις

Αμερική. Κεντάκι 1957. Τα δυο αδέρφια, η Λιζ και ο Λουκ, ζουν σε ένα μεταφυσικό γίγνεσθαι απομονωμένοι στη φάρμα τους εξαιτίας μιας σπάνιας κληρονομικής ασθένειας.

Ο κηδεμόνας τους, κύριος Σμιθ, προσλαμβάνει μια νέα οικονόμο, την Αν, μέσω της οποίας γίνεται η επαφή τους με τον έξω κόσμο. Θα καταφέρει να συμβιβαστεί με την έννοια του εγκλεισμού; Θα ενταχθεί μέσα στην παράδοξη πραγματικότητα; Θα αντισταθεί ή θα υποκύψει στα ανεξέλεγκτα αισθήματα;
Απόκρυφα μυστικά, παραλυτικοί φόβοι, έκδηλες αυτοενοχές, υπόγειοι έρωτες, ανεκπλήρωτοι πόθοι δίνουν το χρωματικό ύφος της παράστασης.

Η συγγραφέας του έργου Ηρώ Κισσανδράκη εμπνεύστηκε από μια αληθινή ιστορία και δίνει λιτά, εκφραστικά, διαλεκτικά, την πρωτότυπη αυτή θεματογραφία, αφήνοντας τον θεατή να προχωρήσει σε συνειρμούς.

Ο μουσικός Γιώργος Μιζήθρας δημιουργεί ένα ηχητικό περιβάλλον ομότυπο της εποχής.Η εικαστικός Μάρθα Φωκά σχεδίασε με καθοριστικό τρόπο την εικόνα των χαρακτήρων. Η κινησιολογία της Γιάννας Μελά εναρμονίζεται πλήρως με την μινιμαλιστική γραμμή της σκηνοθεσίας, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα δυστοπικό αμερικανικό κόσμο της δεκαετίας του 1950.

Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις που φλερτάρει μεταξύ της μαύρης κωμωδίας και του κομψού ρομαντισμού που στις μέρες μας εκλείπει...

Συντελεστές της παράστασης: Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Ηρώ Κισσανδράκη, σκηνογραφία: Alexandra Kal, μουσική σύνθεση: Γιώργος Μιζήθρας, κινησιολογία: Γιάννα Μελλά, μάσκες: Μάρθα Φωκά, κοστούμια: Ηρώ Κισσανδράκη, φωτογραφίες - Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης, παραγωγή: URBAN THEATER, οργάνωση παραγωγής: Καίτη Αυγουστάκη. Ερμηνεύουν: Γιώργος Αλεβυζάκης, Ηρώ Κισσανδράκη, Χρύσα Κοταράκου, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ