Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση στους Δελφούς

«Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» είναι μια παράσταση προσαρμοσμένη και για κοινό ΑΜΕΑ που θα παρουσιαστεί στους Δελφούς.

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση στους Δελφούς

«Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» είναι μια παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή, προσαρμοσμένη και για κοινό ΑΜΕΑ, που θα παρουσιαστεί στους Δελφούς.

Ένα θεατροποιημένο αναλόγιο με μουσική, μία παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια παράσταση με την ισότιμη συμμετοχή όλων των θεατών. Ο πολιτισμός είναι συνάντηση και επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, όπου η διαφορετικότητα του καθενός δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά αφορμή για διάλογο μέσα από την τέχνη. Η παράσταση παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο.


Στην παράσταση «Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» του Χριστόφορου Χριστοφή, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Φρύνιχος» στους Δελφούς, δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους με σωματική αναπηρία, να συμμετάσχουν και να έχουν μια ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία. Ο στόχος της παράστασης είναι να μπορέσουν όλοι οι θεατές να έρθουν σε επαφή με το λόγο, την εικόνα, την κίνηση, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά αντικείμενα και όλα τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η θεατρική παράσταση.

Για τον σκοπό αυτό στην παράσταση θα υπάρχει: Πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Νοηματική γλώσσα, για ανθρώπους με θέμα στην ακοή σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Χριστόφορος Χριστοφής επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα με την παράσταση «Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» που είναι το τρίτο στη σειρά ιστορικό του δράμα. Μετά τις δύο προηγούμενες μεγάλες παραστάσεις («Ευριπίδης Μαινόμενος» και «Κάλεσμα του Προμηθέα – 1821» (για την οποία του απονεμήθηκε φέτος το βραβείο «Κάρολος Κουν»), παρουσιάζει ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.


Οι συντελεστές της παραστασης

Συντελεστές - Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής / Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Αθανασόπουλος / Βερόνικα Αργέντζη / Γιάννης Λασπιάς / Δημήτρης Μαύρος / Γιώργος Μπένος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κακαβούλας / Σκηνογράφος – σκηνικά: Κώστας Ζωγραφόπουλος / Επιμέλεια Κουστουμιών: Εριέττα Βορδώνη / Σχεδιασμός φωτισμών – φώτα: Γιώργος Χαραλάμπους - Μανώλης Μπράτσης / Ηχοληψία, σχεδιασμός ήχου: Νίκος Καραπιπέρης / Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου / Παραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οργάνωση Παραγωγής: «ΦΟΡΜΙΓΞ» & Τέχνης Πολιτεία


Είσοδος ελεύθερη / Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας: https://www.ticketservices.gr/event/to-ainigma-tou-xamenou-theou-delphi