Φεστιβάλ Κολωνού τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που το αθηναϊκό κοινό το έκανε θεσμό, επιστρέφει δυναμικά τον Σεπτέμβριο, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού.

 

Φεστιβάλ Κολωνού τον Σεπτέμβριο

Από 8 έως 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Κολωνού, αγαπημένοι καλλιτέχνες μοιράζονται με τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ξεχωριστές και επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μετά την επιτυχία του καλοκαιρινού προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή» του Δήμου Αθηναίων, που υλοποίησε ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΟΠΑΝΔΑ δίνει ραντεβού το φθινόπωρο με κοινό και καλλιτέχνες στο θέατρο Κολωνού, συνεχίζοντας να προσφέρει πολιτισμό, ψυχαγωγία και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης.

«Με συνέπεια, σχέδιο και φαντασία αναδεικνύουμε την Αθήνα σε πρωτεύουσα πολιτισμού, δημιουργίας και συνεργασίας! Προσφέρουμε ψυχαγωγία και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές της πόλης, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τον καλλιτεχνικό κόσμο ώστε να συνεχίζει να δημιουργεί και να μοιράζεται με το κοινό του. Και τα δύο τα έχουμε πολύ ανάγκη!» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Από την μεριά της η Πρόεδρος του Οργανισμού, Νίκη Αραμπατζή, είπε χαρακτηριστικά: “Το Φεστιβάλ Κολωνού επιστρέφει δυναμικά, με πλήθος παραστάσεων και συναυλίες, σε μια ξεχωριστή γειτονιά της Αθήνας και ένα υπέροχο θέατρο, που αγαπούν οι κάτοικοι και οι δημότες, αλλά και όλοι όσοι ζουν στην Αττική. Και αυτό τον Σεπτέμβριο το αγαπημένο φεστιβάλ σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην πόλη και τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού με μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Σας περιμένουμε να υποδεχτούμε όλοι μαζί το φθινόπωρο με 19 μέρες γεμάτες τέχνη, φως, μουσική και χαμόγελα.”

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με το νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας «Ο Πίθηκος Ξουθ» του Ιάκωβου Πιτσιπίου, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατροσε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχουν ξεχωρίσει.

Η σκηνή του θεάτρου θα υποδεχτεί τις «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιάννη Μπέζο, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, καθώς και τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τη Νικολέτα Βλαβιανού και τον Νίκο Ορφανό.

Μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών η Μαρία Πετεβή ως Ιφιγένεια, μαζί με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ιωάννα Παππά, Άκη Σακελλαρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου κρατούν τους βασικούς ρόλους στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ενώ θα παρουσιαστεί και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη σε μία εξαιρετική διανομή την οποία σχηματίζουν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Στάνκογλου, Αλέκος Συσσοβίτης και Ιωάννης Παπαζήσης.

Το θέατρο Κολωνού αποτελεί, και το φθινόπωρο, σημείο συνάντησης αγαπημένων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής και του αθηναϊκού κοινού, που θα αποχαιρετήσουν συντροφιά το καλοκαίρι στις συναυλίες του Φεστιβάλ Κολωνού. Η Πέννυ Μπαλτατζή στο πλευρό της Athens Big Band, ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρέα με τους Λάμπρο Καρελά, Γιώργο Σαρρή, Θοδωρή Παπαδόπουλο και Βασίλη Κορδάτο, καθώς και η Συμφωνική και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων, πλέκουν το μουσικό ιστό του φεστιβάλ, που θα μετατρέψει τις φθινοπωρινές μας βραδιές σε ατμοσφαιρικές, μοναδικές, απολαυστικές, μουσικές εμπειρίες.

Το Φεστιβάλ Κολωνού τιμά την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με ξεχωριστές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. «Το Προσφυγάκι» σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη, «Δέσποινα του… κανενού» σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, «Αγγέλα Παπάζογλου» σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα και Άννας Βαγενά, «Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου και η μουσική παράσταση το «Σμυρνέικο Μινόρε» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση, θα ζωντανέψουν μνήμες, μιλώντας μας για τις αλησμόνητες πατρίδες. Τέλος, το αφιέρωμα στη Σμύρνη και την προσφυγιά συμπληρώνουν οι συναυλίες «Αχ! Ανατολή» με τον Πέτρο Γαϊτάνο και τη Νάντια Καραγιάννη και «Με τον ήλιο γείτονα και τους καημούς μας αρμαθιά» με τον Μανώλη Μητσιά, τη Μυρτώ Βασιλείου, τον Θάνο Ματζίλη και την Ελεάννα Βαρελά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ:
https://www.opanda.gr/images/Festival%20Kolonou%202022_programma.pdf

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: 10€

Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων/ Διάθεση δελτίων εισόδου: https://www.ticketservices.gr/event/festival-kolonou/