Ανοίγει το 2023 το Θέατρο Λυκαβηττού

Αδιανόητο» χαρακτήρισε αυτό πού συμβαίνει με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 αποκάλυψε ότι το θέατρο Λυκαβηττού θα ανοίξει το 2023.

Ανοίγει το 2023 το Θέατρο Λυκαβηττού

Υπενθύμισε ότι «την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα και το βράδυ η Αθήνα ήταν κλειστή, με ανοιχτά μαγαζιά, με τους ανθρώπους να θέλουν να πάνε και να γυρίσουν από τις δουλειές τους κάνοντας έναν αγώνα δρόμου», ενώ την επόμενη ημέρα, «το πρωί της Παρασκευής πάλι κλειστή η πόλη για μια πορεία, το απόγευμα η Πανεπιστημίου πάλι κλειστή για μια άλλη πορεία. Μα δεν γίνεται αυτό. Δεν πάει έτσι»,

Αποκάλυψε, δε, ότι το θέατρο του Λυκαβηττού που έχει μείνει κλειστό για πάρα πολλά χρόνια, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό το καλοκαίρι του 2023, κάνοντας λόγο για «καλά νέα». «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο έργο σε εξέλιξη στον Λυκαβηττό, αντιπλημμυρικά, μονοπάτια και τον δρόμο που οδηγεί επάνω», επισήμανε.


Ερωτηθείς για το ποια από τις εμπλεκόμενες αρμοδιότητες θα ήθελε να ανήκει αποκλειστικό στο δήμο Αθηναίων, απάντησε πως θα ήθελε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε μια πόλη με μια νέα στρατηγικό στόχευση που να είναι ο άνθρωπος και όχι το αυτοκίνητο. Ναι, έχει δικαιώματα ο οδηγός, προφανώς. Αλλά έχει δικαιώματα και ο συνεπιβάτης, έχει δικαιώματα ο επιβάτης του Μέσου Μαζικής Μεταφοράς, έχει ο δικυκλιστής, ο ποδηλάτης, αλλά έχει δικαιώματα και ο πεζός. Αυτή είναι η λεγόμενη βιώσιμη κινητικότητα. Αυτό που γίνεται σε άλλες πόλεις του κόσμου, που πηγαίνουμε και λέμε γιατί εδώ και όχι στην Αθήνα;», σημείωσε.

«Για να το πετύχουμε αυτό, όμως, χρειαζόμαστε ένα σημείο αναφοράς. Για αυτό και καλωσορίζω την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών να δημιουργηθεί επιτέλους ένας φορέας για την κινητικότητα στην πόλη. Διότι αυτή η ζούγκλα που διαπιστώνουμε στους δρόμους δεν είναι παρά ένας καθρέφτης της θεσμικής ζούγκλας. Η αναρχία στην πραγματικότητα των δρόμων, είναι ο καθρέφτης της αναρχίας του θεσμικού πλαισίου», πρόσθεσε.