Έρχεται τον Οκτώβριο η παράσταση «Οικόπεδα με θέα»

Το πολυβραβευμένο έργο του Ντέβιντ Μάμετ «Οικόπεδα με θέα» θα παιχτεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Άνεσις, με Γιάννη Μπέζο και άλλους αγαπημένους ηθοποιούς. 

Έρχεται τον Οκτώβριο η παράσταση «Οικόπεδα με θέα»

Από τον Οκτώβριο του 2022 ο Γιάννης Μπέζος, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Οικόπεδα με θέα» για να υποδυθούν τέσσερις απελπισμένους μεσίτες που ανταγωνίζονται χωρίς ηθικούς φραγμούς με μότο τη φράση «πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία».

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το σπουδαίο έργο, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ, με έναν εξαιρετικό θίασο πρώτης γραμμής στον οποίο συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Μαριόλος.

Ο κατεξοχήν σύγχρονος αμφισβητίας του αμερικανικού ονείρου, δημιουργός της «Ολεάννας» και του «Αμερικάνικου βούβαλου», με τον οποίο το ελληνικό κοινό έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, παραθέτει ένα σκληρό, ρεαλιστικό και δηκτικό έργο που διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν. Το κυνήγι του αμερικανικού μύθου θα οδηγήσει τους τέσσερις μεσίτες να κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, υπακούοντας στη φιλοσοφία του «πουλάω άρα υπάρχω», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος.

Το θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Μάμετ διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα καστ διάσημων ηθοποιών (Αλ Πατσίνο, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζακ Λέμον, Εντ Χάρις, Κέβιν Σπέισι). Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Αλ Πατσίνο μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Αρετή Μουστάκα, ενώ οι φωτισμοί είναι της Μελίνας Μάσχα. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 5 Οκτωβρίου 2022.