Blink, μια υπέροχη παράσταση στο θέατρο Ν. Κόσμου

Είδαμε το Blink του Φιλ Πόρτερ στο θέατρο Ν. Κόσμου και ήταν μια παράσταση γεμάτη σύγχρονα βιώματα και εντυπωσιακά στημένη σε σκηνοθεσία και ερμηνείες. 

Blink, μια υπέροχη παράσταση στο θέατρο Ν. Κόσμου

Ο Θάνος Λέκκας και η Παναγιώτα Βιτετζάκη ερμηνεύουν συγκλονιστικά τους ρόλους του Τζόνα και της Σόφι, δύο νέων της σύγχρονης κοινωνίας στην αχανή κοινωνία του Λονδίνου: Μοναξιά, παιδικά τραύματα, απόλυση, έλλειψη στόχων, είναι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλεισμένος ο καθένας στον εαυτό του. Ο Τζόνα νοικιάζει το διαμέρισμα της Σόφι και ζει κάτω από εκείνη.

Μέσα από μια οθόνη ενδοεπικοινωνίας, σύμβολο της εποχής της τεχνολογίας στην οποία ζούμε που τελικά μας αποξενώνει περισσότερο από όσο μας ενώνει, οι δυο νέοι γνωρίζονται και τελικά ερωτεύονται, περνούν ευχάριστα μαζί, νιώθουν «ακόμα και χαρά» όπως αναφέρει έκπληκτη η Σόφι. Και ο έρωτας «είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων διαφορετικών για τον καθένα» όπως διαπιστώνει ο Τζόνα. Τελικά ενώ δηλώνουν ότι πρόκειται για την εξιστόρηση της ερωτικής τους ιστορίας, κανένας δεν καταφέρνει να αφεθεί, να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα και να παραδοθεί σε αυτή τη σχέση. Χωρίζουν χωρίς να μάθουμε γιατί, ίσως απλώς δεν είχε νόημα τελικά.

Οι δυο νέοι προτιμούν να συνεχίσουν αυτή τη σχέση όπως την ξεκίνησαν, μέσα από την οθόνη ενδοεπικοινωνίας. Αυτό τους είναι πιο εύκολο και ανεκτό από τον έρωτα.

Ένα μοντέρνο και ωραίο κείμενο με στοιχεία χιούμορ σε μια ιστορία μοναξιάς, που την ονομάζουν «ερωτική» γιατί αυτό θα ήθελαν να ήταν. Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Πυργιέρη.

Ο Φιλ Πόρτερ, γεννημένος το 1977, είναι βραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και λιμπρετίστας. Τα έργα του απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό καθώς οι ήρωές τους είναι σχεδόν πάντα νέοι. Το Blink έκανε πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου 2012 στο Traverse Theatre στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. Το 2014 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Brits Off Broadway Festival στην Νέα Υόρκη.

Συντελεστές

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου -Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μαριέττα Παυλάκη
Δραματολόγος: Σέβη Ματσακίδου
Καλλιτεχνική σύμβουλος: Ελένη Γκίνη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου, Χρήστος Σταθούσης
Φροντιστήριο: Βασιλική Τσιλιγκρού
Φωτογραφίες, Artwork: Χρήστος Συμεωνίδης
Δ/vση φωτογραφίας trailer: Γιώργος Δασκαλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Τσαούσης
Βοηθός παραγωγής: Στέφανος Σιμιτσής
Παραγωγή: Βoiling Point

Παίζουν: Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνος Λέκκας

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 | Κυριακή στις 20:00

Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ ατέλειες

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα