Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο (vid)

Για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε Live Streaming (απευθείας από το Θέατρο Rex - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη») οι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού, το Σάββατο 6 Μαρτίου 

Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο (vid)

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά σε δραματοποιημένη μορφή ένα από τα κορυφαία έργα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την ιδιαίτερη εικαστική ματιά του δημιουργεί μια σκηνική ατμόσφαιρα τελετουργίας θανάτου και ανάστασης.

Ο ποιητής ξεκινώντας από τον ηρωικό αγώνα των Μεσολογγιτών κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) έως και το κορύφωμα της ηρωικής εξόδου, αναφέρεται στον αγώνα του ανθρώπου για την εξωτερική και εσωτερική ελευθερία του. Το έργο, το περίφημο «ποίημα του χρέους», δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έφτασε σ’ εμάς σε χειρόγραφα αποσπάσματα, που συνθέτουν τρία Σχεδιάσματα.

Στη σελίδα προπώλησης εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά το πρόγραμμα της παράστασης σε ψηφιακή μορφή. Στην παράσταση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή γαλλικών υποτίτλων.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr μέσω κωδικού πρόσβασης με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σάββατο 6 Μαρτίου, στις 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας