Ο «Γιούγκερμαν», του Μ. Καραγάτση κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα

Με τον «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, το θέατρο Πορεία παρουσιάζει την πρώτη διαδικτυακή του live πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου

Ο «Γιούγκερμαν», του Μ. Καραγάτση κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα

Το θέατρο Πορεία παρουσιάζει την πρώτη διαδικτυακή live πρεμιέρα του στις 11 Οκτωβρίου, με τον Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο.

Το μήνυμα του Τάρλοου

«Αγαπητοί φίλοι,

Με ανάμικτα συναισθήματα σας καλωσορίζω στην πρώτη μεταπολεμικά χειμερινή σεζόν, όπου κανένας δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτε. Μπορεί μόνο να επιθυμήσει, να οραματιστεί, να πεισμώσει, ακόμα και να θυμώσει, αλλά όχι να προγραμματίσει. Ίσως, όμως, αυτή η ανασφάλεια να μας φέρει όλους πιο κοντά σε επίπεδο ουσίας, δηλαδή μυσταγωγίας. Η τελετή του θεάτρου θα είναι εκεί για να σας θυμίζει τις μέρες τις παλιές. Οι άνθρωποι του θεάτρου Πορεία σας υπόσχονται μόνο ένα: πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να νιώσετε ασφαλείς, ώστε να βυθιστείτε στη μοναδική παρηγοριά της Τέχνης μας. Ο Γιούγκερμαν, το This is not Romeo and Juliet, η Ευρυδίκη, η Κοινή Δόξα, σας περιμένουν. Δεν διακινδυνεύω προβλέψεις, όμως έχω βαθιά πίστη ότι θα τα καταφέρουμε.

Στη δύσκολη και κρίσιμη αυτή συγκυρία, εμείς επιλέγουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Έχοντας εργαστεί εντατικά τους τελευταίους έξι μήνες, είμαστε έτοιμοι για μία ακόμα πρεμιέρα, την πρώτη μας διαδικτυακή μετάδοση παράστασης σε πραγματικό χρόνο (real time live streaming).

Αυτή η προσπάθεια έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο είδος: το κινηματογραφούμενο θέατρο. Μέσω αυτού, το θέατρο Πορεία θα έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες, να διαπαιδαγωγεί και να ψυχαγωγεί, να τέρπει και να παρηγορεί. Θα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα να μη στερούνται το θέατρο, σε μαθητές και εφήβους που ζουν σε μικρά νησιά να έρχονται σε επαφή με τη θεατρική τέχνη, σε ομογενείς που ζουν στην άλλη πλευρά του πλανήτη να διατηρούν ζωντανή τη σχέση τους με την πατρίδα μας, αλλά και στους ολοένα και περισσότερους ξένους φίλους μας να γνωρίζουν τη σύγχρονη ελληνική θεατρική δημιουργία.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, να συνεχίσουν να εργάζονται και να επιβιώνουν οικονομικά! Και για όσους ανησυχούν για την κατάργηση της διά ζώσης επικοινωνίας: πιστεύουμε ακράδαντα ότι το θέατρο είναι και θα παραμείνει συνώνυμο της ζωντανής επαφής. Όταν η πανδημία θα αποτελεί πια παρελθόν, τα θέατρα θα γεμίσουν και πάλι, και οι δυνατότητες του live streaming θα παραμείνουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξωστρέφεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Μη χάσετε λοιπόν την πρώτη διαδικτυακή πρεμιέρα μας στις 11 Οκτωβρίου, με τον Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, με τη ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και 25 ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.

Καλή σεζόν!
Δημήτρης Τάρλοου».

Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου θα υπάρχει από την 1η Οκτωβρίου, αποκλειστικά μέσα από τη σελίδα του θεάτρου poreiatheatre.com.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ