Google Arts & Culture: Δωρεάν περιήγηση σε 800 έργα της Φρίντα Κάλο

Πάνω από 800 έργα ζωγραφικής μπορεί να δει ο διαδικτυακός επισκέπτης στην έκθεση για τη Φρίντα Κάλο μέσω του Google Arts & Culture.

Google Arts & Culture: Δωρεάν περιήγηση σε 800 έργα της Φρίντα Κάλο

H Google σε συνεργασία με 33 μουσεία από όλο τον κόσμο δημιούργησε και προσφέρει ελεύθερα και δωρεάν τη διαδραστική έκθεση «Faces of Kahlo».

Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 800 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα της διάσημης ζωγράφου.

Απολαύστε με πιο προσεκτική ματιά τα πολλά πρόσωπα της Φρίντα Κάλο μέσα από τη ζωή, την τέχνη και την κληρονομιά της. Αναγνωρίστε την πραγματική Φρίντα πέρα ​​από τους μύθους για τη δουλειά και τη ζωή της.

Η επίσκεψη γίνεται μέσα από την πλατφόρμα Google Arts & Culture.

Η Φρίντα Κάλο

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1907 και πέθανε στις 13 Ιουλίου 1954. Ο πατέρας της ήταν Γερμανοεβραίος και η μητέρα της Ισπανομεξικάνα μητέρα. Η ζωή της υπήρξε μαρτυρική. Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι ημιπαράλυτο.

To 1925, στα 18 της, ένα τραμ χτύπησε το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Υποβλήθηκε σε μεγάλο αριθμό εγχειρήσεων και έκτοτε η ζωή της σημαδεύτηκε από πόνο και θλίψη για την αδυναμία της να κάνει παιδιά.

Το 1926, ενώ ανάρρωνε από το ατύχημα, ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής.Το 1929 έδειξε τη δουλειά της στον Ντιέγκο Ριβέρα, τον οποίο είχε γνωρίσει στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Μεξικού που σύχναζε. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκαν.

Το 1938 ο Αντρέ Μπρετόν εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά της, την κάλεσε να πάρει μέρος στην έκθεση μαζί με άλλους σουρρεαλιστές ζωγράφους και οργάνωσε μια έκθεση της προσωπικής της δουλειάς στο Παρίσι. Ήταν η αρχή της αναγνώρισης... Πλέον είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

Το 2010, η κυβέρνηση του Μεξικού, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της Φρίντα Κάλο αλλά και του Ντιέγκο Ριβέρα απεικόνισε τα πρόσωπά τους στις δύο όψεις του χαρτονομίσματος των 500 πέσος.

Δείτε εδώ τη έκθεση για τη Φρίντα Κάλο