Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/10)

Η Δομινικανή εικαστικός Ούλντα Γκουζμάν παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην γκαλερί «Δύο χωριά».

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/10)

- Ο Γιώργος Χρυσοστόμου υπογράφει και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Mute», σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου. Στις 6.30 μ.μ. Αντισθένους 7 & Θαρύπου.

- Η Ελλη Πασπαλά προσεγγίζει τη μουσική και τα τραγούδια σπουδαίων συνθετών, όπως ο Κόουλ Πόρτερ και ο Τζορτζ Γκέρσουιν. Στη μουσική σκηνή Πειραιώς 131 και ώρα 10 μ.μ., Πειραιώς 131, Γκάζι.
Κλασικά τζαζ-λάτιν-μπλουζ κομμάτια, στο πρώτο live της σεζόν στο Jazz & Wine Bar Classic, με τους Mellow Mood (Γιώργος Μαρινάκης, Νίκος Τσαχτσίρης, Δημήτρης Κατσούλης) να μας ταξιδεύουν σε αγαπημένες μουσικές. 27/10. Στις 9.30 μ.μ., Ελευθερίου Βενιζέλου 25.

- Η Δομινικανή εικαστικός Ούλντα Γκουζμάν παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα, με τίτλο «With the mother» (Με τη μητέρα φύση) και γιορτάζει τη φύση και όλα της τα μυστήρια στον νέο χώρο τής γκαλερί «Δύο χωριά» στην Αθήνα. Η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδος στην Μπιενάλε της Βενετίας. Εως 15/1. Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Ψυχικό.

- Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Μιχάλη Ρακιντζή στις «Συναντήσεις με μουσικούς», στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός». Ενα ταξίδι στις συναρπαστικές δεκαετίες του 1980 και του 1990, με έναν από τους πρωταγωνιστές τους. 29/11. Σταδίου 24.

- Oι Χειμερινοί Κολυμβητές ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσουν όλες τις όψεις της τέχνης τους, καλύπτοντας το γνωστό ρεπερτόριό τους και συστήνοντάς μας νέα κομμάτια. 26- 28/10. Σάββατο, 10.30 μ.μ., Κυριακή & Δευτέρα, στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

- Με τίτλο «ΕΙΜΑΙ... Πώς βλέπω τον εαυτό μου», ο φετινός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι, με αφορμή έναν καθρέφτη. Πληροφορίες στο cycladic.gr, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙ/ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.