Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (12/9)

Μουσική παράσταση από τα αδέλφια Καλογεράκη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (12/9)

- Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε ποιήματα για το φεγγάρι, τα αστέρια, τα πεφταστέρια και τους συμβολισμούς πίσω από όλα αυτά. Στις 8 μ.μ. Αστεροσκοπείο Αθηνών.

- Ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφράζει και σκηνοθετεί τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη. Στη σκηνή ανεβαίνουν τρεις ηθοποιοί (Ρούσσου, Ματαφιά, Λιώση) και δύο μουσικοί (Βιλιώτης, Κολοβός). Στις 9 μ.μ., Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206.

- Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο, όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση, η μουσική και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Στις 6 μ.μ. στο ΚΠΙΣΝ. Ευριπίδου και Λ. Συγγρού.

- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα βιβλία του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας». Στο Κέντρο Τεχνών Μετς έως τις 5/10. Ευγένιου Βουλγάρεως 6.

- Γνωστές λυρικές άριες αναμειγνύονται με ρετρό ελληνικά και ξένα τραγούδια σε μια μουσική αλχημεία γεμάτη αρμονίες νόστου. Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Κουτσούρη. Στις 8.30 μ.μ., στην 3η μαρίνα Γλυφάδας.

- Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δίνει συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 9 μ.μ. Οδός Κορυτσάς.

πηγή: kathimerini.gr