Google: To doodle για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Dr. Ruth Pfau

Η «Μητέρα Τερέζα» του Πακιστάν όπως την αποκαλούσαν που αφιέρωσε πάνω από 50 χρόνια στη μάχη κατά της λέπρας στη χώρα.

Google: To doodle για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Dr. Ruth Pfau

Η google με το σημερινό doodle της τιμά την Dr. Ruth Pfau με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή της. Η γιατρός και μοναχή, η «Μητέρα Τερέζα» του Πακιστάν όπως την αποκαλούσαν που αφιέρωσε πάνω από 50 χρόνια στη μάχη κατά της λέπρας στη χώρα.

Η Ρουθ Κατερίνα Μάρθα Πφάου πέθανε το 2017 σε σε ηλικία 87 ετών. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Καράτσι και τότε Οι δυνάμεις του στρατού μετέφεραν τη σωρό της στον καθεδρικό της πόλης, με το φέρετρο να είναι σκεπασμένο με τη σημαία του Πακιστάν.

Τα τρία σώματα του στρατού της χώρας αποχαιρέτισαν την Ρουθ Πφάου με 19 πυροβολισμούς.

Είναι μόλις ο δεύτερος άνθρωπος που τιμάται με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 29 χρόνια.

Η Γερμανίδα γιατρός επισκέφτηκε το Πακιστάν τη δεκαετία του ’60 και έμεινε εκεί ως το τέλος της ζωής της.

Δείτε το doodle της google:


Η Dr. Pfau γεννήθηκε το 1929 στη Λειψία της Γερμανίας. Σε ηλικία 29 ετών έγινε καλόγρια μετά από μια συνάντηση με έναν Δανό επιζώντα στρατοπέδου συγκέντρωσης. Μετακόμισε από τη Γερμανία στο Πακιστάν το 1961.

Είχε τέσσερις αδελφές και έναν αδελφό. Το σπίτι της καταστράφηκε από βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη μεταπολεμική σοβιετική κατοχή της Ανατολικής Γερμανίας διέφυγε στη Δυτική Γερμανία μαζί με την οικογένειά της και επέλεξε την ιατρική. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Mainz.

Ήταν γνωστή ως "Η μητέρα Τερέζα του Πακιστάν" και συνέβαλε στη δημιουργία 157 ιατρείων σε ολόκληρη τη χώρα στα οποία εξετάστηκαν περισσότερα από 56.780 άτομα.