Έρευνα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή μνημεία στον κόσμο;

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Παρθενώνας. Σε ποια θέση;

Έρευνα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή μνημεία στον κόσμο;

H «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου είναι μακράν το πιο δημοφιλές μνημείο ή τουριστικός προορισμός πολιτιστικής ή ιστορικής αξίας, στον κόσμο. Το 2018 το επισκέφθηκαν 17εκατ. άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν να βρεθούν στο παλιό παλάτι της δυναστείας των Μίνγκ το οποίο καλύπτει μια έκταση περίπου 175 στρεμμάτων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Παλάτι των Βερσαλλιών» στο Παρίσι ενώ το «Μνημείο του Λίνκον» στην Ουάσινγκτον, το «Κολοσσαίο» στη Ρώμη, το «Ταζ Μαχάλ» στην Άγκρα και ο «Παρθενώνας» στην Αθήνα βρίσκονται στην 3η έως 6η θέση με αριθμό επισκεπτών από άνω των 7εκατ.

Η λίστα των πιο δημοφιλών μνημείων, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε και το infographic του Statista, καταρτίστηκε από τη Wikipedia, λαμβάνοντας υπόψη το Museum Index και βάσει στοιχείων επιπλέον φορέων (Themed Entertainment Association, ALVA (Η.Β.), US National Parks Service και στοιχεία από Υπουργεία Πολιτισμού). Η επισκεψιμότητα και η κατάταξη βασίζεται στα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία κυρίως δηλαδή του 2018, 2017 ή και του 2016 όπως πχ στην περίπτωση του Παρθενώνα.

Πηγή: HuffPost Greece