Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (16/7)

Ξεκινάει το 7ο Διε-θνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (16/7)

- Η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τραγούδια από τον νέο δίσκο της «Nuka», στις 9 μ.μ.

- Εγκαινιάζεται η έκθεση «Κύπρος: 45 χρόνια κατοχής» με φωτογραφίες και έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου, από τον ΠτΔ Προκόπιο Παυλόπουλο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Στις 7.30 μ.μ., στο μετρό Συντάγματος.

- Ενας από τους σπουδαιότερους βιρτουόζους του βιολιού στον κόσμο, ο Μαξίμ Βενγκέροφ, έρχεται στο Ηρώδειο ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για να ερμηνεύσει κοντσέρτα των Μπραμς και Ντβόρζακ. Στις 9 μ.μ.

- Την ταινία «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» του μεγάλου Βρετανού σκηνοθέτη και παραγωγού Αλφρεντ Χίτσκοκ προβάλλει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ., Προβλήτα Α, εμπρός από το Μουσείο Κινηματογράφου.

- Ξεκινάει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (16-21/7). Περιλαμβάνει προβολές, εργαστήρια, περφόρμανς και πρωτότυπες εκδηλώσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες του νησιού, από την Ερμούπολη μέχρι την Ντελαγκράτσια. Πληροφορίες στο syrosfilmfestival.org

- O μουσικός της σόουλ Κέρτις Χάρντινγκ έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στην ταράτσα του Gazarte, τραγουδώντας επιτυχίες όπως τα «Next Time» και «Keep on Shining». Στις 9 μ.μ., Βουτάδων 32.

- Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «...κάπου αλλού...», η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου, συνεχίζεται μέχρι 1/9. Η έκθεση φιλοξενείται στον Πύργο Τσικαλιώτη.

πηγή: kathimerini.gr