Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (11/6)

Συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις... Τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (11/6)

- Ο Γιάννης Χαρούλης με νέα τραγούδια και ενορχηστρώσεις είναι έτοιμος για ένα ακόμη καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός για φέτος θα είναι το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Θα δώσει δύο συναυλίες, στις 11 και 12 Ιουνίου. Στις 9 μ.μ. Νεαπόλεως 58.

- Ο κολομβιανός θίασος Mapa Teatro παρουσιάζει το έργο «Οι αγνοούμενοι», μια αλληγορία για τη βία στην Κολομβία του 20ού αιώνα, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

- Την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι» εγκαινιάζει η Γκαλερί 7, στις 8 μ.μ. Πέντε Ελληνες φωτογράφοι καταγράφουν το ταξίδι, τη μνήμη, το μεταβαλλόμενο τοπίο, καθώς και τις τυχαίες συναντήσεις με κατοίκους των τόπων όπου βρίσκονται. Σόλωνος 20.

- Περιοδική έκθεση «Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Εως τις 31/10. Μουσείο Ακρόπολης.

- «Η στράτα του Στράτη στην Αθήνα»: Λογοτεχνικός περίπατος στα βήματα του Στράτη Μυριβήλη. Συμμετέχουν: Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, Κώστας Ακρίβος, συγγραφέας, και οι ηθοποιοί Δημήτρης Μοθωναίος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Συνάντηση στις 6 μ.μ. Ερεσσού 59.

- Διάλεξη της ερευνήτριας νευροεπιστήμης Μαρίνας Μαρτίνου με θέμα «Plastic Fantastic: Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού», στο πλαίσιο του Hub Science. Στις 8 μ.μ. Αλκμήνης 5.

- Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Τάσου Δήμου με τίτλο «Starting Point», στην Gallery Kourd. Στις 8 μ.μ. Φαναριωτών και Κασσιανής 2.