Ανθρωπιά και αλληλεγγύη στη γιορτή για "Το θαύμα του Θοδωρή"

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές - που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά φαινόμενα- έδωσε το "παρών" στη γιορτή για "Το θαύμα του Θοδωρή".

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη στη γιορτή για "Το θαύμα του Θοδωρή"

Η εκδήλωση έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Εργάνης στον Βύρωνα και την προσπάθεια αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στήριξαν μεταξύ άλλων ο -πάντα διακριτικός- Γιώργος Καραγκούνης, ο άσος του Ολυμπιακού Γιώργος Μασούρας, ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης, ο Χρήστος Αλμπάνης της ΑΕΚ, οι Φιόρι Ντουρμισάι - Θανάσης Παπαγεωργίου - Γιώργος Σαραμαντάς του Πανιωνίου, οι Σάββας Τσαμπούρης - Σάκης Παντελιάδης του Λεβαδειακού, ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Γιώργος Μπαντής, ο Γεράσιμος Βουκελάτος του Πλατανιά και άλλοι πολλοί αφανείς ήρωες της ποδοσφαιρικής και αθλητικής ζωής του τόπου.

Η ιστορία του Θοδωρή έγινε γνωστή από την πρωτοβουλία των "Αλληλέγγυων Αθλητών και ενέπνευσε τους διοργανωτές (Αστέρας Βύρωνα και το "Κόκκινο 105,5"), ώστε να στηρίξουν το... θαύμα.

Ο Βύρωνας γέμισε από παιδιά και ελπίδα, καθώς στην Εργάνη βρέθηκαν και οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της Δόξας Βύρωνος, του Αθηναϊκού, του Πανιώνιου Καισαριανής, της Ολυμπιάδα Υμηττού, ομάδας προσφυγόπουλων από τον Ελαιώνα, ενώ «οικοδεσπότες» ήταν τα παιδιά του Αστέρα Βύρωνα.

Οι Gary Frad και Vasilis Loukadakis έπαιξαν ζωντανά μουσική, η ομάδα «Πασχαλίτσα» είχε φροντίσει για τη διασκέδαση των μικρών με διάφορα παιδικά και δημιουργικά εργαστήρια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ο "αλλος άνθρωπος - κοινωνική κουζίνα" μαγείρεψε και προσέφερε δωρεάν φαγητό σε όλους, ενώ οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να αγοράσουν τα βραχιολάκια που γράφουν Theodore's Miracle, με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας του Θοδωρή που παλεύει να νικήσει την σπάνια νόσο Batten.

H ιστορία και το θαύμα του μαχητή Θοδωρή

Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από την νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως με την δύναμη που έκρυβε κατάφερε να πετύχει το θαύμα, είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Το 2019, ίσως είναι η χρονιά του, αφού έχει κληθεί από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία.

Επικοινωνία με το Θαύμα του Θοδωρή