Τα παραμυθένια μαγαζιά της Αθήνας για να πας με τα παιδιά σου

Ονειρεμένα μαγαζιά βγαλμένα από παραμύθια που μας αρέσουν (λίγο) περισσότερο τώρα τις γιορτές.

Τα παραμυθένια μαγαζιά της Αθήνας για να πας με τα παιδιά σου

Little Kook

Είναι ένα μέρος που μπορείς να ζεις τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο και να νιώσεις σαν να είσαι ένας ήρωας που πρωταγωνιστεί σε παραμύθι. Το ντεκόρ θα σε συνεπάρει και θα σε κάνει να το χαζεύεις πραγματικά για ώρες. Οι σερβιτόρες είναι ντυμένες σαν πριγκίπισσες, που κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο μαγικό, ενώ πορσελάνινα φλιτζάνια από την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου. Δοκίμασε τα υπέροχα γλυκά του Little Kook, που κολυμπάνε στη σοκολάτα ή τα πολύχρωμα και ζουμερά cupcakes.

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Τηλ: 210 3214144

Cap- Cap

Το Cap Cap έχει πάρει το όνομά του από τον ήχο της βροχής που πέφτει στις σκεπές των σπιτιών. Είναι ονειρεμένο, παραμυθένιο και μας ταξιδεύει σε μέρη που έχουμε δει στις αγαπημένες μας ταινίες. Στο Cap Cap, η διακόσμηση αντλεί έμπνευση από τα κλασικά παραμύθια όπως είναι η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, η Χιονάτη αλλά και από ιστορίες όπως αυτή του Harry Potter και του Home Alone. Τα γλυκά του, είναι τόσο ακαταμάχητα, που δύσκολα θα αντισταθείς να μην δοκιμάσεις. Πολύχρωμα cupcakes, λαχταριστές σοκολατόπιτες που κολυμπάνε στη σοκολάτα και το bueno και τεράστιες τούρτες, με τη red velvet να ξεχωρίζει.

Λεωφ. Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, Τηλ: 210 96 45 008 & Πανόρμου 26, Αιγάλεω, Τηλ: 210 590411

Noel

ε αυτό το μαγαζί, όπως μαρτυράει και το όνομά του, μπορείς να ζεις στο κλίμα των Χριστουγέννων, όλο το χρόνο -ότι καλύτερο δηλαδή. Ένας χώρος ρομαντικός, βγαλμένος από άλλη εποχή, με λαμπερό και γιορτινό decor. Στο Noel μπορείς να περάσεις την μέρα σου, από το πρωί, με καφέ και brunch (εννοείται ότι θα πάρεις pancakes ή eggs benedict), μέχρι το βράδυ.

Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη, Αθήνα, Τηλ: 211 2159534

Catabra Candy Store

Ένα θεματικό μαγαζί που θα σας προσφέρει γλυκές νοστιμιές πασπαλισμένες με μαγεία για μικρούς και μεγάλους. Στο Catabra Candy Store θα βρείτε καραμέλες σε πολλά σχέδια και γεύσεις, θα δοκιμάσετε το μαγικό ψαράκι βάφλα, ζαχαρωτά, σοκολατάκια σε πολλές γεύσεις, ζεστή σοκολάτα και την καμινάδα- σπιράλ. Δεν έχει τραπέζια, είναι όλα take away αλλά όσο παραμείνετε εκεί για τις αγορές σας τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη διακόσμηση του μαγαζιού. Να σημειώσουμε πως οι πωλήτριες είναι ντυμένες μάγισσες -όχι με την κακή έννοια αλλά γιατί θέλουν να χαρίσουν μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, τηλ.: 210-8981067

Παλιάτσος

Με το που μπεις στον Παλιάτσο, θα σε υποδεχτούν δύο καρυοθραύστες και θα σε μεταφέρουν αμέσως σε Χριστουγεννιάτικο, γιορτινό και παραμυθένιο κλίμα. Το κλίμα αυτό συνεχίζεται, με καπέλα να κρέμονται από το ταβάνι και λευκά χιόνια στους τοίχους. Στον Παλιάτσο, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου μαζί με νοστιμότατο brunch, fingerfood, χορταστικό ριζότο και άλλα.

Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας Πεντέλη, Τηλ: 210- 8100889

Alice Cakewitch

Ένα παραμυθένιο μαγαζί που το δημιούργησαν τέσσερα αδέρφια λόγω της αγάπης τους για τη ζαχαροπλαστική και φυσικά τα παραμύθια. Εμπνευσμένο από την ιστορία της Αλίκης, στη Χώρα των Παραμυθιών, σ΄αυτό το λαχταριστό μαγαζί θα βρείτε κέικ, cupcakes και layers cakes. Στα plus του καταλόγου οι ευφάνταστες τούρτες με ζαχαρόπαστα όλων των ειδών, ενώ την Κυριακή σερβίρεται brunch.

Ηούς 42 Κάτω Πετράλωνα, Τηλ 210-3464353

Fairytale

Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει φτιάξει το δικό της παραμύθι, στο Fairytale, το παραμυθοπωλείο που βρίσκονται όλοι οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Σε αυτό το μαγαζί, η μαγεία ζωντανεύει και όλα μας τα παιδικά όνειρα φαίνεται πως βγαίνουν αληθινά. Η Αλίκη απ΄τη χώρα των θαυμάτων, η Χιονάτη, η Πεντάμορφη, ο Πίτερ Παν και πολλοί άλλοι αγαπημένοι μας ήρωες στολίζουν το χώρο, αλλά αυτά που κλέβουν την παράσταση είναι αδιαμφισβήτητα τα γλυκά και οι σοκολάτες. Προφιτερόλ με μερέντα, μιλφέιγ με bueno, καραμελόπιτα και πολλά πολλά ακόμα κολασμένα γλυκά, βουτυρόμπυρα, αλλά και οι πιο ευφάνταστες σοκολάτες μας περιμένουν στο Fairytale για να κάνουμε τις πιο γλυκές αμαρτίες.

Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, Τηλ: 210 2582341

Trick or Treat

To μαγαζί που μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στη φαντασία και τη μαγεία των παραμυθιών κάθε εποχή του χρόνου. Στον εσωτερικό χώρο θα συναντήσετε τα πορτραίτα μυθικών ηρώων που μεταμορφώνονται, ενώ τα τραπέζια θυμίζουν γλειφιτζούρια. Θα απολαύσετε νόστιμα γλυκά, brunch, smoothies και καφέ.

Δελφών 8 Περιστέρι, Τηλ 210- 577 0201

Hans & Gretel

Στο Μοναστηράκι ένα μαγαζί αναβιώνει το αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκριμ. Στο γλυκοπωλείο θα γευτείτε ποικιλία από χειροποίητες καραμέλες, chimney cake -το γνωστό “κέικ καμινάδα” που μπορείτε να το γεμίσετε με όποια γεύση επιθυμείτε, ζαχαρωτά, ενώ στο χέρι μπορείτε να πάρετε bubble waffle σε διάφορα χρώματα.

Αδριανού 48 Μοναστηράκι, Τηλ. 210 -3315168

ΠΗΓΗ: ΝOUPOU.GR