To Platforms Project στην Τεχνόπολη

Η διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής Platforms Project 2023 έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

To Platforms Project στην Τεχνόπολη

Το Platforms Project συμπλήρωσε την πρώτη δεκαετία αδιάλειπτης παρουσίας στην Αθήνα και το γιορτάζει σε νέο χώρο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με ένα πλούσιο και διευρυμένο πρόγραμμα συμμετοχών: 56 εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες!

Για πρώτη φορά φέτος, το Platforms Project θα φιλοξενήσει ομάδες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο που έχει ήδη δημιουργηθεί την τελευταία 10ετία και από το οποίο έχουν προκύψει όχι μόνο διεθνείς συνεργασίες αλλά και σχέσεις φιλίας. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2023 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Στόχος του Platforms Project είναι να αναδείξει τις ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμβάλλοντας σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα καλλιτεχνικά και θεωρητικά ζητήματα, που τίθενται διεθνώς. Η πρακτική της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών τεχνών (εικαστικά, μουσική, θέατρο κλπ) είναι και παραμένει ένα ζήτημα της διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργατικής δράσης, το οποίο από φέτος αγκαλιάζει το Platforms Project.

Για τέσσερις μέρες η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων θα αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης καλλιτεχνικών ομάδων από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό να γνωρίσει εκ των έσω την πιο φρέσκια σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να ανακαλύψει τις νέες τάσεις, να κατανοήσει την αξία της συνεργασίας στην καλλιτεχνική πρακτική και φυσικά να δει τους ίδιους τους καλλιτέχνες in action.

Παράλληλα με την έκθεση του Platforms Project 2023, θα διοργανωθούν ομιλίες, ημερίδες, περφόρμανς, workshops και φυσικά, το Kids Lab, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά 4-16 ετών. Φέτος είναι σχεδιασμένο από την ελληνική πλατφόρμα POW WOW, η οποία προσκαλεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Platforms Project να δημιουργήσουν μια διαδραστική τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει έμφαση στην έντονη δημιουργικότητα των παιδιών και στην ελεύθερη έκφραση.

Τόσο το Platforms Project όσο και η Τεχνόπολη καλωσορίζουν τα κατοικίδια ζώα.

Σύντομο Ιστορικό για το Platforms Project:

Το Platforms Project από την πρώτη διοργάνωσή του το 2013 αποτελεί την ετήσια διεθνή συνάντηση εικαστικών ομάδων-πλατφορμών απ' όλο τον κόσμο. Είναι μία διεθνής έκθεση που στόχο έχει την καταγραφή του τρόπου δραστηριοποίησης των εικαστικών ομάδων και τη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες χώρες.

Συνολικά στις προηγούμενες 10 διοργανώσεις του Platforms Project 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022 παρουσιάστηκαν 354 πλατφόρμες – δράσεις καλλιτεχνικών ομάδων από 41 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ολλανδία, Καναδάς, Ν. Ζηλανδία, Φιλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Σερβία, Κόσοβο, ΗΠΑ, Ουκρανία, Αργεντινή, Τουρκία, Μπενίν, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Υεμένη, Ιράν, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Αιθιοπία, Δανία, Ουκρανία, Αυστραλία και Παναμά) με περισσότερους από 7.200 συνολικά καλλιτέχνες από τις 5 ηπείρους.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 26/10 Εως: 29/10
Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, 18:00 - 22:30
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, 18:00 - 22:30 | Παρασκευή έως Κυριακή, 12:00 - 21:00

Τοποθεσία:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Eισιτήρια:
3 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο): 26 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου και Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 12:00 – 17:00 (σε κάθε εισιτήριο 1 ευρώ θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - UNHCR) | 10 ευρώ: Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 17:00 – 23:00 | Δωρεάν είσοδος σε ΑΜΕΑ, Μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών και Μέλη της AICA, Φοιτητές ΑΣΚΤ και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Παιδιά έως 18 ετών (απαιτείται η επίδειξη της κάρτας μέλους / πάσο)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
platformsproject.com