Θέατρο του Λυκαβηττού: «Γιόρτασε» την αναγέννησή του! (pics, vid)

Το Θέατρο του Λυκαβηττού «γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο

Θέατρο του Λυκαβηττού: «Γιόρτασε» την αναγέννησή του! (pics, vid)

Ένα Θέατρο με λαμπρή ιστορία επέστρεψε ανανεωμένο στη ζωή των Αθηναίων και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τον χώρο του για να «καλωσορίσουν» την επιστροφή του. Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» και ξεκίνησε τη νέα εποχή του με μια μαγική βραδιά, με μαέστρο τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο σε όλες τις υποδομές του, αλλά και με σεβασμό στην παλιά του μορφή, αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της Αθήνας που ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επαναφέρει στην πόλη. Έτσι, οι παλαιότεροι, που έζησαν τη σπουδαία διαδρομή του Θεάτρου στον Λυκαβηττό και απόλαυσαν τις ιστορικές καλλιτεχνικές στιγμές που φιλοξένησε, το έχουν πάλι στη διάθεσή τους και οι νεότεροι, που δεν πρόλαβαν να το γνωρίσουν, θα ζήσουν πλέον τη νέα εποχή του.

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου πήρε το όνομα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» και ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το Θέατρο από νωρίς. Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, μέσα από τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ζαχαρία Καρούνη και της Ηρούς Σαΐα, σκόρπισαν τη μελωδία τους σε όλο τον αθηναϊκό λόφο και μετέτρεψαν τη βραδιά σε μια αληθινή γιορτή.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από τον δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ