Πόπη Δομάζου: «Τα πιο κολακευτικά τα άκουσα από φίλους του Ολυμπιακού»

Η... στρατηγίνα του Αθήνα 9.84 και κόρη του Μίμη Δομάζου από τον δεύτερο του, γάμο μιλάει στο «ΦΩΣ» για τη δημοσιογραφία, την ενασχόληση της με τα κοινά, τον πατέρα της και το μεγάλο… παναθηναϊκό όνειρό της

 

Πόπη Δομάζου: «Τα πιο κολακευτικά τα άκουσα από φίλους του Ολυμπιακού»

Η κόρη του «στρατηγού» από το ραδιοφωνικό της αρχηγείο σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο «ΦΩΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Στέφανο Λεμονίδη

H κόρη ενός στρατηγού, είναι φυσικό κι επόμενο να διαθέτει στρατηγικές ικανότητες, να είναι επιτελική, να διευθύνει, να συνεργάζεται, να εμπνέεται από τους γύρω της, να μοιράζει πάσες, να κάνει σέντρες και να σκοράρει στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Αυτά τα χαρίσματα έχει η Πόπη Δομάζου, με πατέρα τον Μίμη, που έμεινε στην ιστορία ως ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα. Χωρίς να πατήσει στο όνομα της και με σκληρή δουλειά απέκτησε τη δική της εκπομπή, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και εν συνεχεία έφτασε στο τιμόνι του ιστορικού σταθμού της πόλης, του «Αθήνα 984». Για να τα καταφέρει όμως όλα αυτά χρειάστηκε κόπος και αξίζει να μάθουμε την ιστορία της.

«Γεννήθηκα στη Μεσσηνίας, στους Αμπελόκηπους και δηλώνω παιδί του κέντρου… Μοναχοκόρη της Ηούς Θεοδώρου, με οικογενειακές ρίζες από το Ψυρρή και το Μοναστηράκι, ενώ ο παππούς μου είχε μαγαζί στη Σοφοκλέους. Ήμουν κοντά στον πατέρα μου όταν απέκτησε επαγγελματική δραστηριότητα στο “Ζυγό” στην Πλάκα και στην Πλατεία Βικτωρίας. Εκεί καθόμουν στο ταμείο και έπαιζα μουσική με cd, ξένη, ιταλική, γαλλική, Barry White, που αρέσει στη μητέρα μου, αλλά και ελληνική».

Πώς προέκυψε η αγάπη για τη μουσική;

Ο παππούς Θοδωρής, είχε δίσκους που τους έχω ακόμη και σήμερα. Μάλλον από εκεί πήρα και το μικρόβιο. Στο δημοτικό, σε ηλικία 10 ετών, όταν τα καλοκαίρια βρισκόμουν στη Σαρωνίδα, μαζί με μια παιδική μου φίλη έκανα και την πρώτη μου «ραδιοφωνική εκπομπή». Μιλούσαμε, βάζαμε μουσική και ηχογραφούσαμε.

Η σχέση σας με τον αθλητισμό;

Ο αθλητισμός και το γήπεδο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, είναι το σπίτι μου και η καθημερινότητά μου. Παρά το έντονο καθημερινό πρόγραμμα προσπαθώ να «ξεκλέβω» λίγο χρόνο μέσα στη μέρα και να κάνω τζόκινγκ.

Πότε καταλάβατε πρώτη φορά πόσο βαρύ είναι το όνομα “Δομάζος”;

Σε πολύ μικρή ηλικία αντιλήφθηκα την αγάπη του κόσμου για τον πατέρα μου και μόνο περηφάνια ένιωθα γι΄αυτό. Η αλληλεπίδραση που έχει με τον κόσμο, με τους μικρούς αθλητές μας στην Ακαδημία, ποδοσφαίρου είναι μαγική. Θα μοιραστώ μαζί σας και μια μικρή ιστορία. Μια φορά ένας ταξιτζής τον είδε και του φώναξε «Και μόνο που σε είδα θα πάει καλά η ημέρα μου, μεγάλε στρατηγέ». Του μιλάνε όλοι στον ενικό. Είναι ωραίο να σε θεωρεί ο κόσμος δικό του άνθρωπο.

Η μαμά τι σας έδωσε;

Η μητέρα μου είναι η αδυναμία μου, αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα και πρότυπο γυναίκας. Είναι πάντα εκεί στα δύσκολα και στα εύκολα, στις επιτυχίες μου και στις αποτυχίες μου. Είναι το στήριγμά μου και νιώθω ευγνώμων που βρίσκεται πάντα δίπλα μου. Είναι αυτή που μου έμαθε να σέβομαι, να αναζητώ το δίκαιο, να είμαι υπεύθυνη και να μάχομαι για την ευθύνη.

Σπουδάσατε;

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό καθώς κατάφερα να κάνω το χόμπι μου και την αγάπη μου επάγγελμα. Σπούδασα δημοσιογραφία στη σχολή του Ant1. Έδωσα βέβαια και Πανελλήνιες και πέρασα στην αρχιτεκτονική τοπίου-γεωπονική.

Και πώς μπήκατε στον στίβο της δημοσιογραφίας;

Είδα τη διαφήμιση του ΑΝΤ-1 για τη σχολή δημοσιογραφίας και έτσι πήρα την απόφαση να κάνω την εγγραφή μου στο τμήμα και να δοκιμαστώ σε αυτό που αγαπώ. Ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή το ραδιόφωνο. Μετά το πέρας των σπουδών ήρθε η πρακτική. Η Λίτσα Θεοφάνους ήταν αυτή που πίστεψε σε μένα και της χρωστάω πολλά. Η συνεργασία μας ήταν άψογη, μου έδωσε βήμα και στη συνέχεια αφού πλέον είχα κατασταλάξει, της εκμυστηρεύτηκα πως μου αρέσουν οι εκφωνήσεις.

Δεν σας βοήθησε το όνομα του πατέρα σας;

Στη ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιες πόρτες άνοιξαν, υπήρξαν και περιπτώσεις που οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές. Η δεύτερη περίπτωση ήταν αυτή που με έκανε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, να πεισμώσω και να κατανοήσω πως παρ’ όλα αυτά τίποτα δε με εμποδίζει από το να κάνω αυτό που θέλω, να πιστέψω στον εαυτό μου ουσιαστικά και να προχωρήσω σταθερά.

Και πώς ξεκινήσατε;

Σε αυτή τη δουλειά χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή. Μετά την πρακτική μου, εργάστηκα για μερικούς μήνες εθελοντικά και στη συνέχεια ήρθε και η πρόταση για το ραδιόφωνο του Ant1.Εκεί ξεκίνησα κάνοντας διαφημιστικά, σποτ και έγινα η φωνή του σταθμού. Έκανα αυτό που μου άρεσε, δούλευα fulltime, Δευτέρα με Κυριακή. Κάποια στιγμή είπα θέλω να κάνω την δική μου εκπομπή, έστειλα ένα demo και μια Πέμπτη μου είπαν «ξεκινάς Σαββατοκύριακο τρίωρη εκπομπή». Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με το κανάλι του Αμαρουσίου για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Με τη μία στα βαθιά;

Μπορείς να το πεις κι έτσι αν κι εμένα δε με τρόμαζαν ποτέ τα βαθιά. Βίωνα την κάθε στιγμή και προσπαθούσα να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση των ακροατών.

Πότε φύγατε από τον ΑΝΤ-1

Άρχισαν να φεύγουν τα μεγάλα ονόματα, Τριανταφυλλόπουλος, Φερεντίνος, Θεοφάνους κι εγώ ήμουν από τους τελευταίους. Στεναχωρήθηκα πολύ, ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα καθώς ήταν και η πρώτη δουλειά μου, είχα δεθεί με την ομάδα. Αλλά η ζωή σού επιφυλάσσει πάντα κάτι νέο.

Βρήκατε αμέσως δουλειά;

Έστειλα demo παντού και ξεκίνησαστον Action Fm, πριν γίνει Θέμα FM. Μου πρότειναν καθημερινή εκπομπή 3-6 το μεσημέρι. Πολιτιστικό με μουσική, έκανα και την ηχοληψία. Έμεινα έναν χρόνο και στη συνέχεια ήρθε στη ζωή μου ο Hit FM 88.9.

Παντρευτήκατε;

Όχι, κρατάω ακόμη (γέλια)

Την Μοσχολιού, την πρώτη γυναίκα του πατέρα σας;

Τη γνώρισα μέσα από τα τραγούδια της, σέβομαι και εκτιμώ την πορεία της. Κάνουμε όμως παρέα με τα ετεροθαλή αδέλφια μου, παιδιά του Μίμη Δομάζου, τα αγαπάω. Την Ευαγγελία και την Ράνια,

Στον Ζυγό τι κάνατε;

Ζούσα τη μαγεία της σκηνής, παρακολουθούσα σχεδόν όλες τις πρόβες, ξενυχτούσα μες στα επιτρεπτά όρια και παρατηρούσα τον κόσμο, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες. Ανεπανάληπτες στιγμές.

Η εμπλοκή σας με την πολιτική;

Η αγάπη μου για το μέρος που ζω και μεγάλωσα ήταν αυτή που με έκανε να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά. Η βελτίωση της ζωής των κατοίκων αποτελεί για μένα το σημαντικότερο κίνητρο αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μου οι Αθηναίοι αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης στον οποίο οφείλω και την ενασχόληση μου με τα κοινά καθώς προέκυψε ύστερα από δική του προτροπή.

Οι γονείς σας;

Οι γονείς μου ήταν αρκετά θετικοί και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή.

Αλλάξατε πεδίο

Δε θα το έλεγα αυτό. Η δουλειά μου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, βιοπορίζομαι από αυτή και είναι για μένα μεγάλο σχολείο. Μέσα από αυτή και σε συνδυασμό βέβαια πάντα, με την αλληλεπίδραση που είχα με τον κόσμο δημιουργήθηκαν κάποιες σταθερές βάσεις ώστε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δομάζος ήταν ποτέ υποψήφιος;

Ποτέ, όσες φορές κι αν του πρότειναν.

Παίζατε πλέον στο δικό σας γήπεδο, στην Αθήνα

Αν μπορεί να το πει κανείς αυτό, ναι. Είναι η πόλη μου. Είναι η πόλη που γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι. Είναι η πόλη που αγαπώ να βλέπω να εξελίσσεται.

Με τι σειρά εκλεγήκατε;

Πήγα πολύ καλά για πρώτη φορά, σημασία για μένα έχει ότι ο κοσμος με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να μπορώ να τους αντιπροσωπεύω.

Μπαίνετε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο

Και παίζω την καλύτερη μπάλα. Χωρίς μεράκι, προσήλωση και πολλή δουλειά δεν καταφέρνεις τίποτα.

Πρώτη αρμοδιότητα;

Μου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να αναλάβω πρόεδρος στον Βοτανικό, στη διπλή ανάπλαση. Τιμητικό και συμβολικό. Κάτι που ήθελα κι εγώ γιατί πέρα από το ραδιόφωνο και την δημοσιογραφία, είναι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Έτσι γεννήθηκα. Είπα αμέσως «ναι» και ήταν η πιο δυνατή στιγμή της ζωής μου. Δύσκολο εγχέιρημα, πάμε βήμα-βήμα και αυτό λέω σε όλους τους Παναθηναϊκούς και μη. Τα μεγάλα και σημαντικά έργα θέλουν πολύ χρόνο και τεράστια υπομονή. Η διπλή ανάπλαση θα γίνει και το 2026 θα είναι έτοιμο το γήπεδο. Στη συνέχεια μου προτάθηκε να αναλάβω καθήκοντα προέδρου στη ΔΑΕΜ (ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΤΑ) και μέχρι και σήμερα είμαι πρόεδρος του Αθήνα 9.84.

Πώς ήρθε ο Αθήνα 9.84;

Μετά τον ανασχηματισμό στον Δήμο Αθηναίων ήρθε η πρόταση για τον Αθήνα 9.84. Ο Δήμαρχος επέλεξε να με τοποθετήσει σε ένα γνώριμο αντικείμενο, το ραδιόφωνο.

Το αλλάξατε; Τι κάνατε στο δημοτικό ραδιόφωνο;

Στόχος από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου και παράλλήλα στόχος τη δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία ενός ραδιόφωνου που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Από την πρώτη στιγμή δουλέψαμε πάνω σε αυτή την ιδέα. Και έτσι έχουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει ζωντανά 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα, δίνει βάρος στην άμεση και ουσιαστική ενημέρωση, βγαίνει στη πόλη, γίνεται ένα με τους δημότες εκπέμποντας live εκπομπές μέσα από το VAN του Αθήνα 9.84 που αποτελεί πλέον και σήμα κατατεθέν μας. Βρισκόμαστε παντού σε μουσεία, κέντρα πολιτισμού, δρόμους και πλατείες. Είμαι περήφανη γι΄ αυτή την ομάδα, τους ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και συνεχίζουμε δυναμικά.

Προσωπική ζωή έχετε;

Φυσικά και έχω, η ισορροπία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή αποτελεί για μένα μοχλό παραγωγικότητας.

Πάτε και διακοπές;

Ναι, προσπαθώ πάντα να ξεκλέβω λίγο χρόνο, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Μόνο επιτυχίες είχατε στη ζωή σας, καμμία αποτυχία;

Ποιος άνθρωπος βιώνει στη ζωή του μόνο επιτυχίες; Φυσικά και έχω βιώσει αποτυχίες αλλά το θέμα είναι να μη λυγίζεις, να μαθαίνεις μέσα από αυτές και στη συνέχεια να προχωράς ακόμα πιο δυναμικά.

Αποτυχία είναι ότι δεν παίρνει ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα

Ε, εντάξει θα το πάρουμε κι αυτό, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.

Πηγαίνετε στο γήπεδο;

Ναι είμαι το γούρι του πατέρα μου και του Παναθηναϊκού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πηγαίνουμε μαζί και με τον Αντώνη Αντωνιάδη

Πήγατε και στο ΟΑΚΑ με την Μπράγκα;

Ναι, ήμουν εκεί.

Να μια αποτυχία στη ζωή σας

Γιατί δεν παίζαμε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Εκεί φέρνω γούρι. (γέλια)

Σας αγαπούν και Ολυμπιακοί;

Ναι, και θέλω να σας πω πως τα πιο κολακευτικά λόγια για τον πατέρα μου τα έχω ακούσει από φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ο πατέρας σας είναι οικουμενικός

Πιστεύω πως ναι, εδώ δε χωράνε οπαδικά!

Και το πέρασμα του Δομάζου από την ΑΕΚ;

Ο πατέρας μου το λέει ότι πήρε πρωτάθλημα και με την ΑΕΚ. Τους αγαπάει και τον αγαπάνε.

Τι μουσική ακούτε;

Τα πάντα εκτός από hard rock και ραπ. Γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά.

Τους βλέπετε τους γονείς σας;

Ναι, προσπαθώ να είμαι κοντά τους και να τους βλέπω όσο περισσότερο μπορώ.

Ποιο είναι το επόμενο όνειρο σας;

Να μπω παρέα με τον πατέρα μου στον Βοτανικό. Να κόψουμε μαζί την κορδέλα. Είναι ένα όνειρο που θα πραγματοποιηθεί. Να είναι εκεί όλοι οι παλαίμαχοι μαζί με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Επόμενος στόχος;

Τα μικρά κάνουν τα μεγάλα σε κάθε γειτονιά κι αυτό θέλουμε να κάνουμε στην Αθήνα εφόσον ο κόσμος μάς εμπιστευτεί και μας στηρίξει ξανά.

Τι σας ενοχλεί στην Αθήνα;

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει, θα σας απαντήσω ξεκάθαρα πως έχουμε δρόμο μπροστά μας. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν στην πόλη μου. Αλλά θέλω να εστιάζω στις λύσεις των «κακώς κειμένων» και μέσα από τη σκληρή δουλειά να αγωνιστώ όπως έκανα μέχρι και σήμερα, για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα, ευρωπαϊκή, φωτεινή, καθαρή, και ασφαλή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023