Οι «Παραμυθοκόρες» στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι

Οι «Παραμυθοκόρες» στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Οι «Παραμυθοκόρες» έρχονται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 θα παρουσιάσουν τη «Χρυσή Κλωστή», στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αι. Μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη».

Τραγούδια από τη Μικρά Ασία αποτελούν τον βασικό κορμό αυτής της ζωντανής μουσικής παράστασης. Οι «Παραμυθοκόρες» ξετυλίγουν το κουβάρι και μαζί υφαίνουν μια ενιαία ιστορία, αυτή της γυναίκας που ξεριζώνεται, που υπομένει, που αντέχει, που διαφυλάσσει τη ζωή αλλά και τη μνήμη. Ιστορίες γυναικών και κοριτσιών που μιλάνε για τη δύναμη, το κουράγιο την ελπίδα και τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Από το Δεσποινί ως το Μοσχάμπαρη, τα παραμύθια θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο και τον χώρο, στη μνήμη και τη φαντασία.

Απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου (4 ευρώ), εκτός των περιπτώσεων που εξαιρεί ο νόμος και η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213213-9507 (Δευτέρα - Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] . Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 40 άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ