«Ο Κάφκα κατοικεί στα Εξάρχεια» - Πρώτη συνάντηση στις 14/1

Η πρώτη συνάντηση στον κύκλο εκδηλώσεων για τον Κάφκα θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101

«Ο Κάφκα κατοικεί στα Εξάρχεια» - Πρώτη συνάντηση στις 14/1


Με την πρώτη σελίδα της «Δίκης» εγκαινιάζεται το σύγχρονο μυθιστόρημα. Σε αυτό το ανολοκλήρωτο έργο ανακαλύπτει κανείς το σκιώδες πορτραίτο της εποχής μας που εκπλήσσει με τον παραλογισμό, την αυθαιρεσία, την άκρατη γραφειοκρατία, τους σκοτεινούς μηχανισμούς μιας αόρατης εξουσίας.

Στις μεγάλες στιγμές της λογοτεχνίας υπήρχε πάντα κάτι από Κάφκα – στην Ιλιάδα του Ομήρου, στον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον Δον Κιχώτη του Θερβάντες στον Ιβάν Ίλιτς του Τολστόι. Ο άνθρωπος που έγραψε την πρώτη σελίδα του σύγχρονου μυθιστορήματος ήταν φυματικός, είχε ένα πατέρα τύραννο που δεν τον ξεπέρασε ποτέ, αντίθετα έκανε τη σχέση τους οργανικό μέρος του έργου του, είδε τον έρωτα σαν ένα σύνολο από αποσπασματικά επεισόδια, έζησε τη μίζερη ζωή του υπαλλήλου ασφαλιστικής εταιρίας και πέθανε σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνή από τη Μεταμόρφωση του.

Η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον συστήνει εκ νέου τον Τσέχο γίγαντα σε διαδοχικές συναντήσεις στο καφέ-βιβλιοπωλείο Έναστρον, Σόλωνος 101. Το χειμώνα και την άνοιξη 2023 «Ο Κάφκα κατοικεί στα Εξάρχεια».

Τις λογοτεχνικές βραδιές για τον Κάφκα στο βιβλιοκαφέ ΕΝΑΣΤΡΟΝ, Σόλωνος 101 τις επιμελείται ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης.
Η πρώτη συνάντηση-συζήτηση θα γίνει το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ με θέμα «Φραντς Κάφκα - Ο άνθρωπος και το έργο του».
Συμμετέχουν ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου και τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Έναστρον.
Το σχετικό βίντεο και το powerpoint επιμελήθηκε η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα
Χορηγοί επικοινωνίας: culturenow.gr, litterature.gr, fosonline.gr