Η τέχνη ταξιδεύει στη Σαντορίνη

Στην τρίτη έκθεση που διοργανώνει η ομπρέλα πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt στην Aqua Gallery της Σαντορίνης, παρουσιάζονται, από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, έργα 30 γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών σε σύλληψη και οργάνωση του Δημήτρη Λαζάρου.

Η τέχνη ταξιδεύει στη Σαντορίνη

Στην έκθεση -που έχει τίτλο «My Heaven»- παρουσιάζουν έργα τους οι εικαστικοί: Μαρία Ανδρέου, Γιώργος Ανδρούτσος, Αντώνης Αντζουλίδης, Έλενα Αντωνίου, Μάγδα Αποστόλου, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Εύα Διβάρη, Λεωνίδας Καμπανάκης, Εβίτα Κανέλλου, Αγγέλα Καράλη, Μιχάλης Κευγάς, Χρήστος Κονταρούδης, Σοφία Rose Κοσμίδου, Παναγιώτα Κορωνιού, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Κατερίνα Μαυρολέων, Νίκη Μιχαηλίδου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Σέργιος Παππάς, Νάντια Ράπτη, Αφροδίτη Σεζένια, Νίκος Σιαλακάς, Κατερίνα Σορούλα, Σοφία Σταύρου, Κωνσταντίνος Τζαλαλής, Γιάννης Τζομάκας, Ιωάννα Τ., Στάθης Φώτης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Ο δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Τάσος Πέτσας, με επιτυχίες σε ελληνικά και διεθνή charts, επιμελήθηκε το βίντεο παρουσίασης των έργων της έκθεσης, δημιουργώντας παράλληλα την ομότιτλη σύνθεση «My Heaven».

Οι 30 καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα στα οποία να αποτυπώνεται η προσωπική τους προσέγγιση για μια κατάσταση γαλήνης. Παρουσιάζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον παράδεισό τους.

Ο Δημήτρης Λαζάρου αναφέρει: «Ο Παράδεισος είναι ένας ιδεατός τόπος. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολλών θρησκειών. Στην αρχαιότητα υπήρχαν τα Ηλύσια Πεδία, με ολάνθιστους κήπους, όπου επικρατούσε αιώνια άνοιξη, χαρά και ομορφιά. Ταυτόχρονα ο Παράδεισος αποτελεί και το μέρος που αναζητά η ανθρώπινη ψυχή την απόλυτη ίσως ευτυχία. Κάθε χώρος μέγιστης ικανοποίησης είναι σήμερα ένας παράδεισος.

Το σπίτι μας, ένα τοπίο, αγαπημένα πρόσωπα, χρώματα, οτιδήποτε μας αγγίζει και μας κάνει να αγγίζουμε την ευτυχία μπορεί να είναι ο δικός μας Παράδεισος. Ένα κομμάτι του ή και ολόκληρους παραδείσους θα αγγίξουμε και θα νιώσουμε μέσα από τα έργα σύγχρονων εικαστικών, γιατί ο Παράδεισος μπορεί να μην είναι μόνο τοπικός προσδιορισμός αλλά και τρόπος προσέγγισης του μυστηρίου που περιβάλλει την ανθρώπινη ψυχή».

Ο όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels, επενδύοντας στον Πολιτιστικό Τουρισμό δημιούργησε, μαζί με την πλατφόρμα #Rest@rt, έναν σύγχρονο χώρο Τέχνης που βραβεύτηκε για το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ήδη από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Το #Rest@rt –ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, συνεχίζει να προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών, αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr