Γλυπτά Ζογγολόπουλου, ξεναγήσεις στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού.

Γλυπτά Ζογγολόπουλου, ξεναγήσεις στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα μηνιαίων δωρεάν ξεναγήσεων και σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και να γνωρίσετε από κοντά το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.

Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η μοναδική δημοτική γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Ο Δήμος Ψυχικού τιμώντας τον γλύπτη έδωσε στην πλατεία το όνομά του. Mε τη συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και του συλλέκτη, αγαπητού φίλου του καλλιτέχνη Ζαχαρία Πορταλάκη, τοποθετήθηκαν στην πλατεία επτά γλυπτά μεγάλων διαστάσεων. Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε στο όραμα που είχε ο ίδιος ο Ζογγολόπουλος ότι η Τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη στον πολύ κόσμο.

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης. Μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Σημείο έναρξης της ξενάγησης είναι η Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στην οδό Δημοκρατίας και σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία βρίσκεται η κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου είναι ανοικτό στο κοινό για μια επίσκεψη στην κατοικία και στο εργαστήριο του Γιώργου και της Ελένης Ζογγολοπούλου, καθώς επίσης για μελέτη και έρευνα στο έργο τους. Στους χώρους του Ιδρύματος ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί την έκθεση γλυπτών και ζωγραφικών έργων, ενώ στο εργαστήριο πέραν των έργων θα μπορέσει να δει τα εργαλεία και τα υλικά των δύο καλλιτεχνών. Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-17:00. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα ύστερα από την ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος. Είσοδος ελεύθερη.