Συνεχίζεται στη Ρόδο το Διεθνές Φεστιβάλ
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου συνεχίζεται έως τις 14/9 στο Παλάτι των Ιπποτών.
Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου που ήδη ξεκίνησε θα πραγματοποιηθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο Αρχαίο Ωδείο της Ρόδου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Το φεστιβάλ οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό για την διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου» τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. διεύθυνση της ειδικής συμβούλου διαχείρισης πολιτισμού, Πηνελόπης Σερδάρη, ιδρύτριας του φεστιβάλ. Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, και προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2007 έως σήμερα, σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική και την όπερα, καθώς και την παρουσίαση Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων δημιουργών, σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά crossover μουσικά σχήματα και show που εντυπωσιάζουν.
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την όπερα “Don Giovanni” του Μότσαρτ, σε συμπαραγωγή του φεστιβάλ με τον πολιτιστικό οργανισμό Teatro Grattacielo New York και την Camerata Bardi Vocal Academy N.Y, σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού διακεκριμένου σκηνοθέτη Stefanos Koroneos, καλλιτεχνικού και γενικού διευθυντή του Teatro Grattacielo, με διεθνείς λυρικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.
Ακολουθεί το καθιερωμένο γκαλά στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας για την 45η επέτειο από το θάνατό της σε συνεργασία με την Camerata Bardi Vocal Academy της Νέας Υόρκης , με διεθνείς λυρικούς τραγουδιστές από πέντε χώρες. Στη συνέχεια ακολουθεί το μουσικό-θεατρικό έργο Σαπφώ, της Αυστραλής θεατρικής συγγραφέως Wendy Beckett το οποίο τοποθετείται στη Λέσβο (620-570 π.Χ) και διηγείται τη ζωή και το έργο της Σαπφούς, της σημαντικότερης λυρικής ποιήτριας της αρχαιότητας. Το έργο παρουσιάζεται στη Ρόδο σε συμπαραγωγή με τη διεθνή εταιρεία Pascal Productions, με έδρα την Αυστραλία.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 35 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή με τον συνθέτη στο πιάνο να ερμηνεύει τα δικά του αγαπημένα τραγούδια και διεθνείς επιτυχίες, μαζί με την ορχήστρα του και την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.